Yllätysuutinen Mikkelistä - syksyllä jatkosopimuksen tehnyt Dufva lähtee

Ville Niemisen (vas.) ja Risto Dufvan pesti Jukureissa jäi kahteen kauteen. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

Jukurit tiedottaa päävalmentajansa vaihtuvan ensi kaudeksi. Mikkeliläisiä koko seuran kaksivuotisen liigataipaleen ajan luotsannut Risto Dufva jättää seuran, vaikka teki vasta viime syksynä kaksivuotisen jatkosopimuksen.

–Valmentajan tehtävä vaatii valtavasti voimavaroja ja kauden päättyessä katsottiin, että minä olen kantanut korteni kekoon Jukurien liigataipaleella ja Jukurien on aika etsiä uutta verta peräsimeen. Tulen kauden alussa innolla Ikioma Areenalle kannustamaan henkistä kotijoukkuettani, Dufva kertoo Jukurien tiedotteessa.

Jo aiemmin oli selvää, että Dufvan apuvalmentajana Mikkelissä toiminut Ville Nieminen jättää seuran. Jukurien valmennustiimi uudistuu siis merkittävästi. Seura aloittaa harjoitukset ensi kautta varten huhtikuussa Juuso Hahlin, Mika Tarvaisen, Teemu Suokkaan ja Mikko Hakkaraisen vetämänä.

–Kunnioitan Ristoa suuresti ja Risto Dufva on johtaja, joka on saanut joukkueensa puhaltamaan yhteen hiileen ja antamaan kaikkensa kehittymisen, voittamisen ja menestymisen eteen, Jukurien päävalmentaja Tuomas Muotka kiittelee.

Ennen kaksivuotista pestiään Jukureissa Dufva valmensi neljä kautta Rauman Lukkoa. Hän on luotsannut Liigassa myös JYPiä ja Tapparaa.