Yli 400 katsojaa saivat mitä halusivat – "Maukka" tarjoili maalin, syötön ja sen kuuluisan perstaklauksen!

Jarmo "Maukka" Kuusisto lopetti virallisesti uransa vuonna 2004, mutta vanhasta muistista hän vetäisi vielä kolmosdivarin peliin tehot 1+1. Kuva: Eetu Setänen

Jarmo "Maukka" Kuusiston paluuottelu Uudenkaupungin Jää-Kotkien paidassa oli menestys.

438 katsojaa saapui lauantaina Uudenkaupungin jäähalliin seuraamaan, miten 56-vuotias Lukon entinen kapteeni pärjää vielä kolmosdivarin menossa mukana.

– Maukkahan lupasi yhden syötön, yhden maalin ja yhden taklauksen. Ja kaikki toteutuivat, UJK:n valmentaja Tapani Kluuskeri hehkutti.

Toisessa erässä nähty taklaus oli vieläpä Kuusiston tavaramerkki.

– Ihan puhdas perstaklaus. Koko kansa repesi, kun vastustaja lähti lentoon. Oikein maukkamainen taklaus, Kluuskeri naureskeli.

Tapahtuma oli kaikenkaikkiaan onnistunut. UJK voitti Tarvasjoen Urheilijat lukemin 12–3 (5–2, 4–1, 3–0) ja kirjautti kauden yleisöennätyksensä.

Kuusisto kaipaili Kiekkoareenan jutussa myös raumalaiskiekon legenda Matti "Mölli" Keinosta katsomoon. Sekin toteutui ja Mölli kävi vielä moikkaamassa vanhaa valmennettavaansa pukukopissa ennen peliä.

– Yleisömäärä oli jopa enemmän kuin odotin. Hallin parkkipaikka ei ole näin yleensä näin täynnä kuin elokuussa Sirkus Finlandian saapuessa ja joulukuussa taitoluistelijoiden joulunäytöksessä, Kluuskeri turisi.