William Wrennillä melkoinen debyytti: lentokoneella suoraan uuden joukkueen pelipaikalle, paidan selkään kirjain väärinpäin, loukkaantuminen ja paluu voitonjuhliin

William Wrenn hyppäsi päivällä Vaasassa lentokoneeseen ja pelasi illalla jääkiekkoa uuden joukkueensa kanssa.

Amerikkalaispuolustaja William Wrenn muistaa todennäköisesti debyyttinsä Rauman Lukossa hiukan paremmin kuin monet muut jääkiekkouransa pelit. Tai ainakin ensimmäisen päivänsä Lukossa.

Lukko tarvitsi korvaajaa loukkaantuneelle kapteenilleen Janne Niskalalle ja lopulta sellainen löytyi pudotuspelisaumansa menettäneestä Vaasan Sportista. Wrennin siirto Sportista Lukkoon varmistui keskiviikkona.

Jo samana iltana Lukko pelasi HIFK:n vieraana ja kaipasi uutta vahvistustaan kaukaloon, joten Wrenn hyppäsi yhden maissa lentokoneeseen Vaasassa.

Helsingissä myöhästynyttä lentoa oli vastassa Lukon pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalo, joka kiikutti Wrennin tapaamaan uutta joukkuettaan. 

Jos oli Wrennillä haipakkaa, sitä oli myös Lukon huoltajalla Samu Tätilällä. Tätilä joutui parsimaan esimerkiksi Wrennin nimen pelipaidan selkään kirjain kerrallaan. Tuplaveenä sai mennä ylösalaisin käännetty M-kirjain

Itse ottelu HIFK.ta vastaan oli Wrenniltä peruspuolustajan suoritus. 

Wrennillä tai jollain muulla Lukon puolustuksesta on täytettävänä isot saappaat, sillä Janne Niskala pelasi raumalaisten pakistosta ottelua kohden eniten (23.38) ja on tehnyt selvästi eniten tehopisteitä 9+19=28.

Toisaalta ruutunsa puolustuspäässä 26-vuotias AHL-mestari saattaa hoitaa hyökkäysorientoitunutta Niskalaa paremmin. 

Lukon päävalmentaja Pekka Virta luonnehti Wrennin debyyttiä rauhalliseksi ammattilaisen esitykseksi. Wrenn sai Virran mukaan avauserässä vieläpä pienen vamman, joka sekoitti Lukon entisestään sekavat ylivoimakuviot, mutta amerikkalainen palasi peliin ja ylivoimallekin vielä myöhemmin. 

- Hän näytti, että uskaltaa antaa syötön paineen allakin, Virta mainitsi.

Wrenn sai Lukko-uralleen riemukkaan startin, sillä raumalaisjoukkue nappasi jatkoajalla 0-1-voiton.

Wrenn lähti Vaasasta sen verran kiireellä, että hän palasi vielä torstaina hakemaan muuttokuormaansa ja elämänkumppaniaan Raumalle.