Whatsapp-viestit riittävät matkalla Koreasta Ouluun ja takaisin

Lauri Mikkola ei ole paljon hermoillut. Kärppien vt. päävalmentajan ja varsinaisen päävalmentajan Mikko Mannerin välinen ilmasilta Koreasta Suomeen ja päinvastoin ei ole vaatinut puheyhteyttä.

– Muutaman whatsapp-viestin olemme vaihtaneet. Positiivisia viestejä molempiin suuntiin. ”Mamba” korosti, että hän keskittyy täysillä Leijoniin ja evästi, että minun pitää keskittyä vain Kärppiin, Mikkola kiteyttää.

Kärpät kohtaa lauantaina kotonaan SaiPan, joka keikkuu seitsemäntnä ja jahtaa tiukasti kuudentena olevan KalPan ohittamista suoralle play off- paikalle.

– SaiPa on hyvin liikkuva joukkue, joka haastaa meidät. Se on vaarallinen joukkue, mutta tuttuun tapaan me keskitymme vain omaan peliimme.

SaiPa pelasi perjantaina Vaasassa häviten jumbojoukkue Sportille 5–2 eli Kärpät saa fyysisen edun, koska Oulussa perjantaina vielä ”treenailtiin”.

– Se on fifty-fifty, onko siitä fyysistä etua. Kokemuksesta voin sanoa, että joskus toinen peräkkäinen pelipäivä tuntuu hyvältä, joskus ei, Mikkola aprikoi.

"Yleensä tauoilla treenataan hulluna, mutta meillä on muutenkin ollut niin paljon kuormaa, joten liika harjoitteleminen tekisi hallaa."

Kun Liigan olympiatauko alkaa SaiPa-ottelun jälkeen, Kärpät ei aio rehkiä.

– Yleensä tauoilla treenataan hulluna, mutta meillä on muutenkin ollut niin paljon kuormaa, joten liika harjoitteleminen tekisi hallaa, Mikkola muistuttaa.

Ja tässä se on – Kärppien kymmenen päivän olympiatauon ohjelma: sunnuntai ja maanantai vapaata; tiistai, keskiviikko ja torstai harjoittelua; perjantai, lauantai ja sunnuntai vapaata.

Maanantaina sorvin ääreen ja tiistaina 27.2 pelataan taas. Silloin aitiossa käskyjä jakaa taas Kärppien päävalmentaja Mikko Manner, ja pelaajista Lasse Kukkonen, Miika Koivisto ja Julius Junttila ovat kokoonpanossa.

Liekö kaulassa mitaleita?

Kärpillä on tällä hetkellä 115 pistettä ja joukkueella on mahdollisuus rikkoa omissa nimissään oleva yhden kauden runkosarjan piste-ennätys, joka on 131 kaudelta 2013–2014.

Kärppien kokoonpanosta SaiPa-ottelussa vakiopelaajista puuttuu puolustaja Aleksi Mäkelä, joka operoitiin Oulussa torstaina. Jukurit-ottelussa sattunut alaraajavamma pitää hänet poissa kaukaloista seuraavat kaksi kuukautta, joten hänen kautensa saattaa hyvinkin olla paketissa.

Kärppien puolustukseen nousi tiistaina Jyväskylässä 18-vuotias Juho Korhonen, joka pelaa nyt kauden toisen liigaottelunsa. Jyväskylässä jääaikaa siunaantui 8.07.

Kärpillä on tällä hetkellä 115 pistettä ja joukkueella on mahdollisuus rikkoa omissa nimissään oleva yhden kauden runkosarjan piste-ennätys, joka on 131 kaudelta 2013–2014. Voittamalla kaikki seitsemän jäljlellä olevaa otteluaan, Kärpät voi nousta aina 136 pisteeseen.

 

Kokoonpanot:

Kärpät: Jussi Rynnäs ja (Veini Vehviläinen).

I viisikko: Jasse Ikonen – Mikael Keränen – Charles Bertrand, Taneli Ronkainen – Shaun Heshka.

II viisikko: Saku Mäenalanen – Nicklas Lasu – Ville Leskinen, Joona Huttula – Jani Hakanpää.

III viisikko: Sami Anttila – Rasmus Kupari – Otto Karvinen, Juho Korhonen – Mikko Niemelä.

IV ketju: Jari Sailio – Miska Humaloja – Jyri Junnila.

7. puolustaja: Taneli Siikaluoma.

SaiPa:

Maalivahdit: Niclas Westerholm ja (Frans Tuohimaa).

I viisikko: Ahti Oksanen – Cody Kunyk – Curtis Hamilton, Urho Vaakanainen – Brett Carson.

II viisikko: Elmeri Kaksonen – Ville Koho – Kim Strömberg, Lauri Taipalus – Lasse Lappalainen.

III viisikko: Jonatan Tanus – David Goodwin – Topi Nättinen, Kalle Maalahti – Jere Sneck.

IV ketju: Valtteri Virkkunen – Saku Salminen – Joni Nikko.

7. puolustaja: Vladimir Denisov.