Westerlund ja suomalaisapurit eivät jatka KHL:n Ufassa

Erkka Westerlund on yksi kokeneimmista ja arvostetuimmista suomalaisvalmentajista. Pesti KHL-seura Salavat Julajev Ufassa jäi yhden kauden mittaiseksi.

Konkarivalmentaja Erkka Westerlundin pesti KHL-seura Salavat Julajev Ufassa jää yhteen kauteen. Venäläislähteiden mukaan seura jätti suomalaisvalmentajan sopimuksen optiovuoden käyttämättä.

Westerlundin sopimus oli mallia 1+1 vuotta, mutta jatkoa ei irronnut vaikka Westerlund vei Ufan suomalaisine valmennustiimeineen konferenssien välieriin asti. Ufa kaatoi pudotuspelien avauskierroksella Avangard Omskin, mutta hävisi Traktor Tsheljabinskille seitsemänteen peliin venyneessä välieräsarjassa. Runkosarjassa Ufa ylsi itäisen konferenssin kakkoseksi.

Valmennusryhmänsä Westerlund sai kasata itse. Apuvalmentajakseen hän vei A-maajoukkueesta ja Jokereista tutun Hannu Virran sekä narreja sekä Pelicansia luotsanneen Tomi Lämsän. Suomalaiseen valmentajaviisikkoon kuuluivat myös Jarmo Koivisto ja Tomas Westerlund.

Pesti Venäjällä oli pitkän valmentajauran tehneelle Westerlundille ensimmäinen ulkomailla.

Venäläislähteiden mukaan yhteistyö päätettiin lopettaa "yhteisymmärryksessä". Westerlund ehti näin ollen valmentaa Ufaa vain yhden kauden. KHL:ssä Westerlund on valmentanut Ufan lisäksi Jokereita.

Ufan päävalmentajaksi on toistaiseksi nimetty Nikolai Tsulygin.