Voimahyökkääjä Marjamäki KHL:stä Allsvenskaniin

Masi Marjamäen uusi osoite on Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla eli Allsvenskanissa pelaava Almtuna IS. Uppsalalaisseura tiedotti torstaiaamuna pestanneensa Jokereista lähteneen voimahyökkääjän riveihinsä.

Almtunan tiedotteen mukaan Marjamäki on pelissä mukana jo tänään, kun vastaan asettuu IK Pantern.

Helsinkiläinen KHL-seura tiedotti keskiviikkona, että porilaishyökkääjän sopimus on purettu "yhteisymmärryksessä". Marjamäki, 33, siirtyi Jokereihin viime kaudeksi.

Hän pelasi KHL:n runkosarjapelejä tämän ja viime kauden aikana yhteensä 61 ja teki niissä 4+8=12 pistettä.

Kuluvan kauden pistesaldoksi jäi 2+2.

Suomalaisissa kaukaloissa Marjamäki on edustanut kasvattajaseuransa Ässien lisäksi Ilvestä, Tapparaa ja LeKiä.

Suomalaiset eivät ole tällä kaudella olleet erityisen näkyvässä roolissa Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Allsvenskanin pistepörssissä korkeimmalla oleva suomalaispelaaja on Oskarshamnin Arsi Piispanen, sijalla 45.

Piispanen on kerännyt 38 ottelussa 19 (8+11) tehopistettä. Kaikkiaan sadan parhaan pistemiehen joukossa on vain kaksi suomalaista, myös Ässistä ja HIFK:sta tuttu puolustaja Patrik Parkkonen (73:s) mahtuu listalle. 

Tukholmasta alle tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Uppsala on Ruotsin neljänneksi suurin kaupunki.

Jäälajeista 140 000 asukkaan kaupungin ykkönen on jääpallo. Komeassa sisähallissa pelaava IK Sirius BK pelaa lajinsa Elitserienissä. Sekä Marjamäen uusi kotiareena että jääpallohalli sijaitsevat samassa "jääurheilupuistossa" kaupungin laitamilla.