Voiko Turun juniorihautomon kopioida Raumalle?

Kalle Sahlstedt toimii jo kuudetta vuotta Turun Seudun Urheiluakatemian jääkiekkopuolen vastaavana. Urheiluakatemia on saavuttanut valtakunnallista huomiota tehokkaalla ja laadukkaalla toiminnalla, jonka hedelmistä TPS:n liigajoukkuekin on päässyt nauttimaan.

– Mallia ei pysty siirtämään suoraan Raumalle, koska Raumalla ei ole urheiluyläkoulua eikä urheilulukiota. Haluan kuitenkin muuttaa Rauman toimintaa Turun suuntaan, Sahlstedt vastaa.

Sahlstedt muistuttaa, että urheilulukion puuttumisen takia raumalaiset juniorit eivät pääse tätä nykyä Turun mallin mukaisesti aamuharjoituksiin ilman kurssien jättämistä pois tarjottimelta.

– Lähden rakentamaan kokonaisuutta rauhassa raumalaisen koulumaailman kanssa. Haluan hyvää ja jämäkkää yhteistyötä.

Koska Sahlstedt on ollut nykyisen tehtävänsä takia vielä kiinni Turussa, Timo Elo on kartoittanut Lukon junioritoimintaa kauden aikana.

Sahlstedt sanoo, että muutoksia on tehty jo nyt muun muassa harjoitusmääriin. Hän on saanut luvan palkata junioripuolelle lisää päätoimisia valmentajia.

– Toiminnan laatu paranee, kun saamme riittävästi hyviä koutseja. Velttoilu loppuu aivan varmasti, Sahlstedt naulaa.

Sahlstedt ei aio viettää aikaansa juniorijoukkueiden jäillä pilli suussa, vaan enemmänkin hän valmentaa valmentajia.

– Selkeä johtaminen on puuttunut Raumalta. Muutoksia tulee jo ensi vuodesta lähtien, mutta sitä on vaikea sanoa milloin tuloksia alkaa näkyä. Pääasia, että saamme jätkät entistä parempaan hautomoon.

Sahlstedt sanoo, että hän sparraa nuorempien juniorijoukkueiden valmentajia tai jopa luistelukoulun ohjaajia.

– Minä teen isot linjat ja luon vaatimustason, mutta yksikään Power Point -esitys ei tee pelaajasta hyvää, vaan itse harjoittelutapahtuma. Harjoituksista pitää lähteä hikisenä ja posket punaisina.