Virta pyysi Suuroselta taklauksia, mutta saikin maaleja

Kun liigan runkosarjasta on Lukon osalta pelattu tasan kaksi kolmannesta, raumalaisjoukkue on 64 pisteellään sarjassa viidentenä.

Sarjataulukon keskivaiheilla on tiukkaa. Kamppailua pudotuspeliasetelmista kuvaa hyvin se, että jos Lukko olisi tiistaina hävinnyt KalPalle, olisi joukkue saattanut löytyä taulukosta sijalta 10.

Mutta Lukkopa voitti. Kiitos muun muassa Toni Suurosen kahden maalin.

- Hyvältähän se tuntuu maaleja tehdä, vaikkei se ykköstehtäväni olekaan. Mutta hyvä homma, jos silläkin tavalla pystyn auttamaan joukkuetta, kolmosketjun työmyyrä tokaisi vaatimattomasti.

Lukon päävalmentaja Pekka Virta kertoi, että 22-vuotias hyökkääjä on siinä mielessä arvokas pelaaja, että hänet voi heittää ketjuun kuin ketjuun.

- Me kaipaamme erilaisia pelaajia, jotka erilaisissa rooleissa pystyvät heittämään klapeja yhteiseen nuotioon ja sytyttämään joukkuetta. Motkotin Suuroselle, että jos saisi vähän taklauksia, mutta hän tekikin maaleja.

Lukon voitto KalPasta irtosi reseptillä, jossa Kaapo Kähkösen maalivahtipeli, puolustuspelin ja alivoimapelin taisteluilme sekä tehokkaat vastahyökkäykset olivat tärkeimmät ainesosat.

Hyökkäyspelissä Lukko oli tehokas, mutta turhan säästeliäs. Jokaisen erän alkupuoliskot mentiin KalPan tahdissa ja vieraiden veskari Denis Godla sai seisoa minuuttitolkulla toimettomana maalillaan.

- Ei missään nimessä ollut tarkoitus lähteä vain iskemään vastaan, mutta pitää muistaa, että pelissä on aina se vastustajakin mukana. Joka tapauksessa meidän pitää olla valmiimpia torstaina, kun Kärpät tulee tänne, Suuronen sanoi.

- Meillä oli omista lähtemisessä vaikeuksia. Emme tahtoneet saada kolmen tai viiden metrin syöttöjä omille, Virta mietti ja ehdotti arkoihin eriinlähtöihin syyksi myös inhimmillistä pientä jännittämistä kovissa peleissä.

Valmentajan työhön kuuluu valmistaa joukkue, mutta paljon on myös ammattilaispelaajien omalla vastuulla.

- En voi tuoda viisi minuuttia ennen peliä sirkustaiteilijaa koppiin, Virta heitti.

Virta muistutti kuitenkin, että näki pelissä paljon hyvää, kuten uusitun ylivoiman toimimisen. Maaliin ainoa mahdollisuus ei johtanut, mutta lukuisiin paikkoihin kyllä.

Tyytyväinen ja kiitollinen Virta oli myös siitä, miten 3330-päinen kotiyleisö ajoittain heräsi joukkueen tueksi.