Virta hehkuttaa Lukon uutta hankintaa - "Karismaa, voittamisen kulttuuria, viimeisen päälle ammattipelaaja"

Juho Keränen pelasi toista kauttaan HPK:ssa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Lukon valmentaja Pekka Virta hehkuttaa estottomasti uutta pelaajaansa, HPK:sta loppukaudeksi siirtynyttä Juho Kerästä.

- Kyseessä on viimeisen päälle ammattipelaaja, joka on urallaan näyttänyt pystyvänsä pelaamaan tärkeässä roolissa osana voittavia joukkueita. Hän tietää, mitä voittaminen vaatii, Virta kuvailee Lukon tiedotteessa.

Virta on jo pitkään kaivannut ryhmäänsä fiksua fyysistä pelaajaa alaketjuihin, jotta kärkiketjuille jäisi enemmän happea.

Keränen, 32, on pelannut liigatasolla 520 runkosarjaottelua Kärppien ja HPK:n väreissä. Hän on voittanut Kärpissä kahdesti Suomen mestaruuden.

- Keränen tuo meille paljon karismaa ja juuri sitä voittamisen kulttuuria. Saamme kovan fyysisen pelaajan, joka pelaa vahvaa taklauspeliä, on vahva luistelija ja ymmärtää kaikin puolin tätä peliä. Lisäksi hän pystyy myös maalintekoon, Virta sanoo.

Keränen pelasi alkukauden HPK:ssa ja toimi joukkueen varakapteenina. Laita- ja keskushyökkääjänä urallaan pelannut Keränen on viimeistellyt kuluvalla kaudella 46 liigaottelussa tehot 3+4=7.

Hän pelaa Raumalla loppukauden vuokrasopimuksella.

- HPK Liiga Oy on tehnyt vuokrauspäätöksen taloudellisin syin, HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen kommentoi seuran tiedotteessa.

Keränen liittyi Lukon joukkueeseen torstaina ja osallistui heti uuden joukkueensa jääharjoituksiin.