Viron maajoukkueen pistelinko jatkaa JYPin paidassa

Robert Rooba on laukonut tällä kaudella kymmenen liigamaalia. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Robert Rooba hyökkää JYPin paidassa myös tulevalla kaudella, sillä jyväskyläisseura käytti virolaishyökkääjänsä option.

Rooba pelaa tehokkainta liigakauttaan. Hän on osunut hallitsevan Euroopan mestarin paidassa kymmenen kertaa liigajäillä ja kahdesti CHL-kaukaloissa.

Vaikka Rooba on virolainen, hän on jo pitkään kiekkoillut Suomessa. Kiekkoilijan polku vei vain 14-vuotiaana HC Purikadista pelaamaan Espoon Bluesin C-nuorten joukkueeseen.

Bluesin paidassa nuorukainen valoitti Suomen mestaruudet sekä A- että B-nuorissa. Bluesissa hän nousi myös liigapelaajaksi kaudella 2011-12.

Kun Blues joutui talousvaikeuksiin, Rooba jatkoi matkaansa Kokkolan Hermekseen, josta hän koukkasi viime kaudeksi JYPiin.

Rooba on vasta 24-vuotias, mutta hän on ehtinyt pelata jo yhdeksällä kaudella Viron miesten maajoukkueessa. Jälki on ollut maajoukkuepaidassa kovaa: 77 ottelua, 66 maalia, 76 maalisyöttöä ja 142 pistettä.

Viime kaudella pelatuissa olympiakarsinnoissa Rooba pelasi kuusi peliä ja keräsi niissä muhkeat 28 tehopistettä.

Neljällä viime kaudella Rooba on kuulunut Viron maajoukkueen kapteenistoon, ja hän on hiljalleen ansainnut kulttipelaajan mainetta.

Asetelma saattaa tällä kaudella aiheuttaa myös ongelmia. Jos JYP pelaa pitkän pudotuspelikevään, Rooba menettää B-poolin MM-kisat.