Ville Vahalahti paluustaan: Tämä oli kuin olisi kesäloman jälkeen päässyt lyömään taas kamppeet päälle

Ville Vahalahti nappasi heti kaksi syöttöpistettä. Kuva: Juha Sinisalo

Ville Vahalahden kausi sai marraskuun lopussa kovan kolauksen, kun hän sai KooKoota vastaan lyöntilaukauksen käteensä.

Hän palasi kaukaloihin Tapparaa vastaan, ja kirjautti 4–0-voitossa heti kaksi syöttöpistettä.

– Eihän se pelaaminen hyvältä tuntunut, mutta mukava oli palata. Tätä olen kaksi kuukautta odottanut. Tämä oli kuin olisi kesäloman jälkeen päässyt lyömään taas kamppeet päälle, hän myhäili.

– Loukkaantuneena ei vain ole hyvä olla, hän jatkoi.

Vahalahti kuuluu siihen pelaajakuntaan, joiden vaatimustaso ja tavoitteet ovat aina pykälää korkeammalla. Sen vuoksi hän ei voinut olla tyytyväinen lauantain esitykseensä. Ihan hyvä peli ei riitä hänelle.

– Toivottavasti se edes näytti siltä, että minulla olisi ollut raikkaat jalat. Paljon siinä oli jännitystä. Ei se vain tuntunut siltä, että olisi ihan parastaan saanut irti.

Lukolla on tällä hetkellä hyvä vire päällä ja kaksi todella tehokasta kentällistä. Kaksi maali Tapparan verkkoon iskeneet Teemu Ramstedt ja Chris VandeVelde ovat yhdessä Toni Koiviston kanssa olleet jopa koko Liigan viime aikojen tehokkain koostumus.

Kun siihen lyödään tulikuuma maalivahti Kaapo Kähkönen, tiukka puolustus, toimiva erikoistilannepeli sekä kuin kesän huilannut Vahalahti, on Lukolla mainio tilanne kevään korvilla.

– Toivottavasti se menee minulla niin. Ja tuleehan tuossa se yksi tauko. Jos kaikki menee suunnitellusti, saan tässä hyvän jakson alle ja pääsen vielä tauolla laittamaan itseä kuntoon. Sitten alkaa viimeinen silaus, Vahalahti totesi.