Ville Leskinen veivasi ratkaisun ohi Kaapo Kähkösen – Kärpät kaksi pistettä rikkaampana Ouluun

Ville Leskinen iski ratkaisun. Kuva: Jukka Rautio

Lukko-Kärpät 1-2

(1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 0-1)


1. erä: Lukon ja Kärppien välisen ottelun aloitus oli kutakuinkin ennennäkemätön. Avauskiekon pudottanut kentänhoitajalegenda Teuvo Hallasalo ei tyytynyt vain laittamaan pikkumustaa jäähän vaan vaihtoi ensin Arttu Ilomäen pois aloituksesta. Päätuomari Aleksi Rantala oli juonessa mukana ja napautti kädet lanteilleen Hallasalon käytösrangaistuksen merkiksi.

Tapaninpäivänä liigakaukaloihin tullut uusi aloitusstandardi on puhuttanut paljon, ja aloittajia on vaihdatettu paljon.
Aloittajaa ei kuitenkaan vaihdettu, kun Ilomäki kyyristyi hyökkäyspäässä aloitukseen, joka käynnisti Lukon ensimmäisen ylivoiman. Superlupaus Rasmus Kupari selvisi vain kolmen sekunnin istunnolla, sillä Ilomäki voitti aloituksen, Heikki Liedes pelasi kiekon taaksepäin ja Peter Tiivola ampui sen maalirautoja nuollen Jussi Rynnäksen selän taakse.

Vain reilua minuuttia myöhemmin Lukko sai uuden ylivoiman. Tällä kertaa maaliraudat olivat Rynnäksen puolella ja Kärpät välttyi takaiskulta, sillä Ilomäen napakka laukaus tuli pystyputkesta kentälle.

Vaikka Kaapo Kähköselle kirjattiin erässä torjuntoja Rynnästä enemmän, oululaiset pystyivät kunnolla uhkaamaan Lukon johtoa vasta Rony Ahosen kaksiminuuttisen ansiosta ja jälkeen eli erän neljän viimeisen minuutin aikana.

2. erä: Toiseen erään Kärpät saapui koneet valmiiksi käynnissä ja pystyi alusta asti mylläämään Lukon päädyssä.
Raumalaiset saivat erän puolivälissä oivan mahdollisuuden lisätä johtoaan, kun Arttu Ilomäki ja Janne Keränen karkasivat ylivoimahyökkäykseen. Ilomäen lätty tavoitti Keräsen lavan, mutta Lukon kultakypärän rysty-yritys pysähtyi Jussi Rynnäksen hanskaan.

Jatkotilanteesta Janne Niskala sai kaksiminuuttisen koukkaamisesta, mutta rangaistuksen aikana vaarallisimman tilanteen sai aikaan Lukko. Heikki Liedeksen laukaus kuitenkin painui etukulmasta ohitse.

Nelisen minuuttia ennen erän päättymistä Kärpät sai vihdoin kiekon maaliin. Osuman viimeisteli Jari Sailio, jonka laukaus lipui raumalaisyleisöä kiusoitellen maaliviivan ylitse.

Lukko siirtyi erätauolle vajaamiehisenä, koska tuomaristo muisti joukkuetta toimihenkilön kahden minuutin rangaistuksella epäurheilijamaisesta käytöksestä. Tuomio tuli päävalmentaja Pekka Virralle, jota jo aiemmin pelissä oli varoitettu.

3. erä: Jussi Rynnäs sai olla lähes puoli erää ilman torjuntoja, mutta kun ensimmäinen kiekko kohti oululaismaalia lähti, osumakin oli lähellä. Heikki Liedes karvasi alivoimalla kiekon kulmasta ja ampui napakasti.
Toisessa päässä Kähkönen oli ehtinyt merkkauttaa jo kuusi torjuntaa.

Jatkotilanteessa nähtiin pienimuotoinen tappelu, kun Lukon Atte Mäkinen ja Kärppien Jani Hakanpää väänsivät toisiaan vastaan. Pakkikaksikko selvisi tilanteesta kaksiminuuttisilla.

Peter Tiivolalle tarjoutui kolme minuuttia ennen summeria mahdollisuus nousta raumalaisten sankariksi, kun hän pääsi jatkotilanteesta ampumaan kohti torjuntansa jo tehnyttä Rynnästä. Tilannetta edelsivät Jere Fribergin blokki ja Toni Suurosen vahva murtautuminen maalille.

Jatkoaika: Jatkoajalla luonnollisesti tilanteet luonnollisesti vaihtelivat vauhdilla. Kärppien parhaat mahdollisuudet olivat Julius Junttilan ja Mikael Ruohomaan painavat laukaukset, Lukolla Chris VandeVelden paikka.

Voittolaukaus: Ville Leskinen veivasi lopulta ottelun ratkaisun.