Ville Korhonen: "Näitä pelejä on odotettu koko kausi"

Ville Korhonen on pudotuspeleissä yksi Ässien tärkeimmistä hyökkääjistä. Kuva: Juhani Liuhala

Ässien runkosarjan kaksi viimeistä ottelua eivät sujuneet toivotulla tavalla. Joukkueella oli kaikki mahdollisuudet napata paikka suoraan puolivälierissä, mutta pari tappiota veivät tien villi kortti -kierrokselle. Tavoite ei siis täyttynyt, mutta edelleen Ässillä on täysi mahdollisuus yltää puolivälieriin asti. Se vaatii kuitenkin Ilveksen kaatamista, mikä ei ole ihan yksinkertainen juttu.

Ässien joukkueen yksi tärkeimmistä pelaajista tulevia koitoksia ajatellen on hyökkääjä Ville Korhonen. Hän iski runkosarjassa mukavat 9+23 tehopistettä, ja pudotuspeleissä tulosta odotetaan mieheltä edelleen.

"Nämä ovat aina niin hienoja tapahtumia, ettei vastustajalla ole kokonaisuudessa kauheasti väliä"

- Totta kai olen hyvillä mielin, vaikka emme suoraan puolivälieriin asti päässeetkään. Näitä pelejä on odotettu koko kausi, ja nyt pääsee nauttimaan vuoden hienoimmasta ajasta, Korhonen totesi.

Hyökkääjä on Ilveksen kasvatti ja hän pelasi pitkään tupsukorvissa, ennen kuin matka jatkui Espooseen kaudeksi 2014-2015. Tuoko juuri Ilveksen kohtaaminen 29-vuotiaalle Korhoselle entisestään lisälatausta pudotuspelivääntöihin?

- En usko sen vaikuttavan mitenkään erityisesti pelaamiseeni. Nämä ovat aina niin hienoja tapahtumia, ettei vastustajalla ole kokonaisuudessa kauheasti väliä. Ilveksessäkin on ollut niin paljon vaihtuvuutta, ettei siellä ole kuin pari minulle tuttua pelaajaa, Korhonen pohti.

Ässien runkosarjan loppu ei siis mennyt toiveiden mukaisesti. Korhonen uskoo, että niin sanottu normaali taso löytyy jälleen pudotuspeleissä.

- Ehkä mietimme noissa otteluissa hiukan liikaa kokonaistilannetta, emmekä pystyneet keskittymään maksimaalisesti oleelliseen. Ajattelimme tuloksen tekemistä, ja samalla rentous lähti pois pelaamisesta. Oli koko ajan vähän käsijarru päällä, mitä ei tietenkään olisi saanut tapahtua.

Mitä Ässien sitten pitää tehdä Ilvestä vastaan paremmin kuin runkosarjan viimeisillä kierroksilla? Korhosen mielestä asiaan löytyy suhteellisen helppo vastaus.

"Meillä on myös fyysisiä pelaajia porukassa, mikä pitää saada käännettyä laadukkaaksi taklauspelaamiseksi"

- Puolustuspelaaminen pitää saada taas sille tasolle, millä se parhaimmillaan on runkosarjassa ollut. Olemme antaneet viime aikoina vähän halpoja maaleja, eikä sellaisiin ole varaa jatkossa. Meillä on myös fyysisiä pelaajia porukassa, mikä pitää saada käännettyä laadukkaaksi taklauspelaamiseksi. Kaksinkamppailut pitää voittaa kovalla prosentilla, Korhonen näki.

Villi kortti -kierros on nopea tapahtuma, sillä pelit tahkotaan keskiviikkona, torstaina ja mahdollisesti lauantaina. Ässien kannalta tilanne on siinä mielessä Ilvestä parempi, että pelkkien kotipelien voittaminen riittää jatkopaikkaan.

- Näin lyhyessä sarjassa kotietu on voimavara. Se pitää myös kääntää joukkueen eduksi. Pudotuspeleissä ne porukat yleensä pärjäävät parhaiten, jotka pystyvät elämään hetkessä. Vain seuraavalla pelillä ja vaihdolla on merkitystä. Sitä pidemmälle ei kannata ajatella, Korhonen painotti.