Vilkas laituri viilettää kaksi lisäkautta Jukureissa

Yhdellä lisämaalilla Jesper Piitulainen yltäisi toista kertaa liigaurallaan kymmenen osuman talveen. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Kauden viimeiset kolme otteluaan seuraavien neljän päivän aikana pelaava Jukurit ei ole kääntänyt asennettaan vielä lomavaihteelle. Tai ainakin mikkeliläisten valmistautuminen vaikuttaa vahvalta, sillä joukkue matkasi tämän illan vieraspeliin Raumalle jo maanantaina.

Tiistaina Jukurit kertoi tehneensä kaksivuotisen jatkosopimuksen laitahyökkääjä Jesper Piitulaisen, 26, kanssa. Piitulainen on joukkueen kolmanneksi paras pistemies yhden kauden ennätyslukemillaan 9+18, vaikka on pelannut ottelua kohti vain vajaat 15 minuuttia. Tehopisteet selittää osittain se, että normaalisti kolmosketjun laidalla hyökkäävä Piitulainen on Jukureissa toisen ylivoimaviisikon vakituinen ylimääräinen hyökkääjä. Jukurit pelaa ylivoimansa yhdellä puolustajalla.

– On ilo ja kunnia jatkaa Mikkelissä myös tulevaisuudessa, On sydämen asia olla henkilökohtaisesti olla täällä ja rakentaa organisaatiota, Mikkeliä ja Jukureita, kommentoi Piitulainen Jukurien tiedotteessa.

Savonlinnalaiskasvatti Piitulainen debytoi liigatasolla viisi kautta sitten SaiPassa. Kahden Lappeenrannan kauden jälkeen Piitulainen pelasi kaksi talvea Lukossa. Toistaiseksi ainoan kaksinumeroisen maalikauden (11) Piitulainen taiteili neljä kautta sitten SaiPassa.

– Jesper on meille henkisesti ja pelillisesti tärkeä pelaaja. ”Pide” on erittäin tärkeä palanen joukkueen hyökkäyspelissä, kommentoi Jukurien käskyttäjä Risto Dufva.

Piitulainen pelasi Lukossa kahden kauden aikana 117 runkosarjan ottelua ja kokosi 13+16 tehopistettä. Jukureissa hän on sen jälkeen jäänyt seitsemässä Lukko-pelissä vain kertaalleen pisteettä nakutettuaan raumalaisjoukkuetta vastaan tehot 2+5.

LUKKO

Heikki Liedes–Teemu Ramstedt–Juho Keränen; Jyri Marttinen–Johan Motin

Janne Keränen–Arttu Ilomäki–Toni Koivisto; Rony Ahonen–William Wrenn

Eetu Koivistoinen–Peter Tiivola–Joose Antonen; Roni Sevänen–Simo-Pekka Riikola

Toni Suuronen–Jere Friberg–Janne Väyrynen; Valentin Claireaux (13. hyökkääjä)

Maalilla Kaapo Kähkönen (Lassi Lehtinen)

JUKURIT

Mika Partanen–Turo Asplund–Tuomas Vartiainen; Teemu Suhonen–Samuli Piipponen

Ville Leskinen–Julius Vähätalo–Jesper Piitulainen; Valtteri Hietanen–Antti Jaatinen

Joonas Kalliola–Miika Roine–Janne Ritamäki; Ville Hyvärinen–Ville Räsänen

Ilmari Pitkänen–Markku Flinck–Valtteri Hotakainen; Mikko Kokkonen (7. puolustaja)

Maalilla Sami Rajaniemi (Valentin Dufva)