Vili Sopanen HIFK:hon loppukauden sopimuksella

Vili Sopanen on HIFK:n uusin kaninta. Kuva Europhoto/Jukka Rautio.

Vaikka maalinteko onkin parantunut muutamassa viime pelissä, niin HIFK etsii yhä ratkaisua tehoihin. Tänään se on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen Vili Sopasen kanssa

Sopanen on lahtelainen ja on 29-vuotias ja on edustanut lähes koko uransa Pelicansia. Kaudella 2010–11 hän pelasi SM-liigassa myös JYPsissä ja pari peliä Ruotsissa Luleå IF:ssä. Täksi kaudeksi hänellä oli sopimus KHL:ään Red Star Kunlunin kanssa, mutta sopimus purettiin jo elokuussa.

Sopasen uran huippuhetkiä ovat olleet A-nuorten Suomen mestaruus vuonna 2007 sekä liigahopea vuonna 2012. Tällöin hän teki runkosarjassa 21 maalia. Piste-ennätys on viime kaudelta, jolloin 46 pistettä, vaikka pystyi pelaamaan vain 41 ottelua. Sopanen oli Liigan pistepörssissä peräti kuudes, vakka pelejä jäikin paljon väliin. Hän on pelannut yhteensä Liigassa 464 runkosarjaottelua ja saanut niissä tehot 128+183=311. Pudotuspeleissä hän on tehnyt 52 ottelussa tehot 8+17=25.

Sopanen on toinen HIFK:n pelaajista, joka oli viime kaudella Pelicansissa. Juhani Tyrväinen tuli joukkueeseen jo keväällä.