Viitaluoma tuo HPK:n kaipaamaa kokemusta

Tuttu vahvistus. Ville Viitaluoma liittyy HPK:n vahvuuteen jo kolmannen kerran. Kuva: Jukka Rautio.

Hämeenlinnaan palaavan Ville Viitaluoman edellinen pesti osui myrskyisälle HPK-kaudelle 2013–14.

Silloin kapteenin nauhaa kantanut sentteri joutui monet kerrat median tenttiin, kun hämeenlinnalaisjoukkueessa kuohusi kunnolla.

HPK:n vaatimattomat esitykset johtivat päävalmentajana aloittaneen Kai Raution pikaiseen erottamiseen. Helmikuussa HPK päätyi tyhjennysmyyntiin taloutensa tervehdyttämiseksi, kun pudotuspeliviiva näytti karanneen toivottoman kauas.

Siinä vaiheessa HPK vuokrasi tähtihyökkääjänsä Viitaluoman ja Jere Sallisen ruotsalaiseen Örebrohon loppukaudeksi.

Mutta kuinka kävikään – HPK intoutui hurjaan loppukiriin ja nousi sensaatiomaisesti kymmenenneksi.

Hienot otteet jatkuivat myös pudotuspeleissä. HPK päätti KHL:ään päätyneen Jokerien liigataipaleen säälipleijareissa ja pani vielä Kärpille tiukasti hanttiin puolivälierissä.

Viitaluoman piti palata kauden jälkeen HPK:hon, mutta sopimus purettiin alkukesästä. Näin sentterin ura jatkui Örebrossa vielä kaudet 2014–16.

Sieltä Viitaluoma jatkoi matkaansa Vaasaan ja ehti pelata Sportissa reilun kauden, kunnes tuli tiistaina julkaistu siirto HPK:hon.

HPK on etsinyt tiiviisti kokenutta pelaajaa hyökkäykseensä ja koki Viitaluoman olevan erinomainen vaihtoehto nykytilanteessa.

– Ville tuo kokemusta ja johtajuutta niin koppiin kuin jäälle, HPK:n pelaajakoordinaattori Jukka Voutilainen perusteli.

Viitaluoma on aloittanut liigakautensa kelvollisesti, mutta mistään lentokelistä ei voida puhua. Tämän syksyn Sport-saldo näyttää 21 ottelun jälkeen 2+9=11 tehopistettä.

HPK:lla on erinomaisia kokemuksia Viitaluomasta. Sentteri on vahvistanut hämeenlinnalaisjoukkuetta lähes viisi kautta (2008–11 ja 2012–14) ja tehnyt kovaa tulosta.

Huippukohta osui kaudelle 2012–13, jolloin kapteeni paukutti komeat runkosarjalukemat 18+38=56.

Hän ehti iskeä 18 osumaa myös seuraavalla kaudella, vaikka helmikuussa tuli siirto Örebrohon.

Hämeenlinnassa vitsailtiin heti tiistaina, seuraako monivuotinen tutkapari Joonas Vihko Viitaluoman jalanjälkiä lähiaikoina. Vihko pelaa tällä hetkellä Saksan kakkosliigan Tölzer Löwenissä.

Viitaluoma nähdään ensimmäisen kerran HPK-paidassa 17. marraskuuta, kun TPS saapuu Rinkelinmäelle.