Kolme murskatappiota riitti – Valko-Venäjän valmentaja sai potkut

 

Valko-Venäjällä ei ole ollut syytä juhlaan Tanskan MM-turnauksessa. Turun Kupittaalla kuukausi sitten pelatussa treenimaaottelussa syytä tuuletukseen vielä löytyi. Tanskassa maaliero on kolmen ottelun jälkeen 2–17. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Valko-Venäjä on erottanut miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajansa Dave Lewisin, kerrotaan maan jääkiekkoliiton verkkosivuilla.

Valko-Venäjä pelaa Kööpenhaminan A-alkulohkossa, jossa on nähty yhtä lailla murskatuloksia kuin Herningin lohkossa.
Valko-Venäjä on hävinnyt Tanskan MM-turnauksessa kaikki kolme otteluaan: Ruotsille 5–0, Ranskalle 6–2 ja viimeksi eilen Venäjälle 6–0.

Kanadalainen Lewis valmensi Valko-Venäjän maajoukkuetta neljättä kauttaan. MM-joukkuetta luotsaa kisojen loppuun apuvalmentajana aiemmin toiminut Sergei Pushkov.

Arvoturnaukset ovat niin lyhyitä, että kesken kisojen potkuja ei useinkaan nähdä. Lähivuosien tunnetuimpia tapauksista on Pikkuleijonien taustalla runsas vuosi sitten nähty episodi, jossa Suomen Jääkiekkoliitto päätti lopettaa Jukka Rautakorven pestin Nuorten Leijonien peräsimessä kesken alle 20-vuotiaiden MM-kisojen uudenvuodenaattona 2016.

Samassa yhteydessä erotettiin koko valmennusryhmä eli tuplaroolissa ollut Jääkiekkoliiton huippu-urheilujohtaja Rauli Urama ja valmennustiimiin myös kuuluneet Aleksander Barkov ja Marko Ojanen.


http://kiekkoareena.fi/jutut/kriisi-nosti-uraman-kaksoisroolin-tikunnokkaan

64-vuotias Lewis toimi ennen Valko-Venäjän pestiään Carolina Hurricanesin apuvalmentajana NHL:ssä. Hänellä on myös päävalmentajakokemusta Detroit Red Wingsista ja Boston Bruinsista.