Vieläkö teitä löytyy, JYPin vuosikerran 1993 maalivahdit?

Jukurit on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen seuraan täksi kaudeksi Savonlinnan Pallokerhon Mestiksen mestarijoukkueesta siirtyneen maalivahti Juhana Ahon kanssa. Jälkimmäinen kausi on option alla.

Jukurien maalivahti Juhana Aho koppaa kiekon haltuunsa Ilveksen Otto Koivulan yrittäessä Ville Hyvärisen reppuselkään. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Aho, 24, pelasi tällä kaudella 11 liigaottelua torjuntaprosentilla 89,51. Hän torjui kaksi nollapeliä. Aho ei ole enää mukana kokoonpanossa tänä iltana Lappeenrannan Kisapuistossa, kun Jukurit ja SaiPa pelaavat runkosarjan viimeisen ottelunsa.

Kamppailua aikaistettiin päivällä, koska jo hyvissä ajoin oli pääteltävissä Kisapuiston täyttyvän lauantaina jääpalloväestä Lappeenrannan Veiterän isännöisessä bandyfinaalissa Mikkelin Kamppareita.

Ahon lisäksi Jukurien sopimuspelaajista loppukauden edustaa Ketterää puolustaja Mikko Kokkonen.

Kun Aho debytoi tällä kaudella liigakaukaloissa, hänestä tuli kauden neljäs jyväskyläläinen vuonna 1993 syntynyt liigavahti. Samaa ikäluokkaa Keski-Suomesta JYP:n juniorikoulusta ovat KooKoon Samu Perhonen, Ilveksen Antti Lehtonen ja JYPin Eetu Laurikainen.

Siis vieläkö teitä vuosikerran 1993 jyväskyläläistorjujia on jossain vai ovatko kaikki ponnahtaneet liigatasolle asti?

– On hienoa jatkaa ensi kaudella Jukureissa. On mahtavaa päästä auttamaan joukkuetta ensi kaudella pudotuspeleihin, toteaa Aho Jukurien tiedotteessa.

– Juhana pystyi vakuuttamaan heti ensimmäisellä liigakaudellaan. Tästä se tarina vasta alkaa hänen kohdallaan, hehkuttaa Jukurien valmentaja Risto Dufva.