Venäläislähde: Mikko Koskinen palaa NHL:ään

Mikko Koskine on tuttu näky leijonapaidassa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Mikko Koskine on tuttu näky leijonapaidassa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Edelliset viisi kautta KHL:ssä Pietarin SKAn ja Sibir Novosibirskin organisaatiossa torjunut maajoukkuevahti Mikko Koskinen palaa NHL:ään, uutisoi venäläislehti Sport-Ekspress. Sopimuksesta New York Islandersin kanssa on päästy yksimielisyyteen, mutta virallisesti se allekirjoitetaan vasta heinäkuun ensimmäinen päivä.

Koskinen, 29, torjui hänet kesällä 2009 toisella kierroksella varanneen Islandersin organisaatiossa aiemmin kaudet 2009-11, jolloin tilille kertyi yhteensä neljä NHL-ottelua.

KHL:ssä Koskinen on saavuttanut kaksi Gagarin Cupia vuosina 2015 ja 2017 ja valittu kertaalleen sarjan parhaaksi maalivahdiksi kaudella 2014-15. Maajoukkueesta meriittilistalla ovat kaksi MM-hopeaa vuosilta 2014 ja 2016. Koskinen torjui Suomen ykkösvahtina Pyeongchangin olympialaisissa helmikuussa.

Islandersin organisaatiossa on torjunut tällä kaudella suomalaisvahti Christopher Gibson, jonka sopimus tosin päättyy kuluvaan kauteen. Myös hyökkääjä Otto Koivula ja puolustaja Robin Salo kuuluvat Islandersin organisaation suomalaisiin.

Koskisella on hyvä mahdollisuus nousta Islandersissa pelaavaksi maalivahdiksi, sillä tämän kauden kaksikosta slovakkivahti Jaroslav Halakin sopimus päättyy, eikä saksalaistorjuja Thomas Greiss ole vakuuttanut tolppien välissä.