”Välierä, game7, kotiaski ja IFK, olisin ottanut sen heti syksyllä!”

Kunhan Mikko Manner (vas.) saa Mikael Ruohomaasta irti sen juonikkuuden, jota viime peleissä on näkynyt, ei Kärpillä ole mitään hätää. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Laukaukset 69–38, maalivahtien torjunnat 17–37. Näillä tilastoilla voittaisi komeasti suurimman osan otteluistaan. Ja suhteessa tällä tavalla Kärpät on myös hallinnut montaa erää HIFK:ta vastaan välierissä.

Kärppien maalivahti Veini Vehviläinen ei torjunut missään erässä kuutta kiekkoa enempää, mutta niin vain HIFK sinnitteli ottelusarjan ratkaisun lauantain seitsemänteen kohtaamiseen.

– Välierä, game7, kotiaski ja IFK, olisin ottanut sen heti syksyllä, jos tällaista vaihtoehtoa olisi tarjottu, hehkutti kaiken pettymyksensä täydellisesti peittänyt Kärppien valmentaja Mikko Manner.

– Sarja saa sellaisen lopetuksen, joka sen kuuluukin saada. Tämä tekee urheilusta hienoa. Erot ovat pieniä. Kaikki on pienestä kiinni.

Raksilassa Kärpillä on selkeä kotietu, koska kaukalossa on enemmän tilaa kuin Nordenskiöldinkadulla.

– Mutta luistelua on saatava lisää. Ansaitsimme pelin Raksilaan runkosarjan menestyksellämme, ja Raksilassa meillä on etu, myönsi Manner kiertelemättä.

Helsingin ensimmäisen kohtaamisen tavoin Kärpät joutui punnertamaan vaisun alun jälkeen takaa-ajajana tasoihin päästäkseen jatkoajalle.

– IFK oli todella hyvä alussa. Menee piikkiini, ettemme olleet valmiina heti pelin alussa. Lauantaina seitsemännessä pelissä joukkuetta ei tarvitse valmistella suuresti. Tässä tilanteessa sen hoitavat johtavat pelaajat, Manner puntaroi.

Sataako tämä suoraan neljällä voitolla loppuotteluihin selvinneen Tapparan laariin, kun väsytätte HIFK:n kanssa toisianne?

– Molemmathan siellä lepäävät laakereillaan, Tappara ja TPS, mutta kautta on jäljellä enää 2–8 peliä, Manner vastasi ja katsoi kysyjää silmiin, harminaista sekin jääkiekkoväen keskuudessa.