Vainonen ei jatka Ässissä – Paakkolanvaara viikoiksi sivuun

Mikko Vainonen hörppii jatkossa vettä muualla kuin Ässissä. Kuva: Juhani Liuhala

Porin Ässien puolustukseen tuli keskiviikkona muutoksia, kun Mikko Vainosen sopimus purettiin yhteisymmärryksessä. Urheilujohtaja Jari Korpisalon mukaan ratkaisu sopi molemmille osapuolille.

- Suhteellisen vähäinen peliaika oli varmasti se asia, minkä takia Vainonen halusi uusia haasteita uralleen. Meillä puolestaan on pakistossa aika stabiili tilanne tällä hetkellä, eikä peliaika ollut ratkaisevasti nousemassa lähiviikkoina. Tämä oli molempien kannalta paras ratkaisu tähän tilanteeseen, Korpisalo totesi.

Ässien puolustuksessa Vainosen lähtö ei suuremmin tunnu. Teemu Vuorisalo ja Mestiksen SaPkossa lainalla oleva Juuso Walli pystyvät korvaamaan pääasiassa seitsemäntenä pakkina peleihin lähteneen Vainosen varsin vaivattomasti.

- Walli on vielä tämän viikon lainalla, ellei mitään ihmeellistä tapahdu. Sen jälkeen katsotaan tilannetta uudelleen. Edelleen meillä on puolustuksessa ihan hyvin reserviä, ja tilanne on mielestäni hyvällä mallilla, Korpisalo näki.

Vainosen lähtö ei ainakaan tässä vaiheessa tarkoita sitä, että Ässät etsisi uutta vahvistusta kokoonpanoonsa. Hyökkäyksessäkin tilanne on riittävän hyvä, vaikka viimeisimpänä sairastuvan puolelle putosi tiistaina loukkaantunut Tommi Paakkolanvaara. Hän on pois peleistä 2-4 viikkoa. Paakkolanvaaran lisäksi sivussa ovat Antti Jaatinen ja Juha Kiilholma.

- Juuri tällä hetkellä meillä ei ole akuuttia tarvetta uudelle pelaajalle. Tietysti kaikki voi muuttua, jos joku asia vaatii reagointia. Nykyisellä terveystilanteella emme ole pelaajakaupoille lähtemässä, Korpisalo pohti.