Vain yksi muutos kokoonpanoihin Satakunnan derbyssä – Euran energiapakkaus korvaa Huhtasen

Yleisömäärä on iso kysymysmerkki. Raumalaisten pieni ja pippurinen kannattajaosasto jäi tiistaina Porissa selväksi altavastaajaksi fanien välisessä voimien mittelössä. Sinikeltaiset kannatushuudot eivät erottuneet Isomäki Areenan toiselle puolelle ottelun missään vaiheessa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Kun Satakunnan kihisevän kutkuttavan derbyn ainoa kokoonpanomuutos on Ässien vaihtama nelosketjun vasen laita, voi hyvällä omalla tunnolla sanoa, että muutokset ovat minimissä. 

Jos muutoksia tulee, niitä nähdään pelillisellä puolella. Kokoonpanoissa kokeilut on kokeiltu ja vaihdokset vaihdettu.

Ässien päävalmentaja Mikael Kotkaniemi on korvannut Tuomas Huhtasen Matias Varttisella. Huhtanen kokosi pelaamissaan 16 runkosarjaottelussa kaksi tehopistettä (0+2). Varttisen pelimäärä oli tuplaten isompi, saldo samoin. Euralainen energiapakkaus nakutti 34 ottelussa 0+5 pistettä. 

Tiistain kamppailussa iso ratkaisun avain oli Lukon ponneton ylivoimapeli.

Yksi ratkaisu voi löytyä "kuudennesta pelaajasta".

Yleisö ei päädy ottelupöytäkirjaan edes kolmossyöttäjänä, mutta katsojamäärään voi kätkeytyä valtava voimavara. Raumalaisilla on tälläkin osa-alueella vielä kohennettavaa.

Raumalaisten pieni ja pippurinen kannattajaosasto jäi tiistaina Porissa selväksi altavastaajaksi fanien välisessä voimien mittaamisessa. Väriä toki löytyi, mutta sinikeltaiset kannatushuudot eivät erottuneet Isomäki Areenan seisomakatsomon nurkasta kaukalon toiselle puolelle ottelun missään vaiheessa.

Sen sijaan Ässien kotiyleisö kaivoi keinovalikoimastaan jopa ne kaikkein perinteisimmät kiekkokatsomon huudot. "Seula!" ja "Nuija!" lukeutuivat desibelipitoisen Isomäen illan huudetuimpiin yksittäisiin sanoihin.

Isomäki oli punainen. Ässien kannattajat ovat suuntaamassa isolla joukolla Raumalle tänään. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Äijänsuolle on vielä vapaita paikkoja. Torstaina kello 13 aikaan lippuja oli saatavilla vielä useaan katsomonosaan.

Runkosarjassa Raumalla pelattujen Lukko–Ässät-ottelujen yleisömäärät olivat 4031, 4024 ja 3930. Edelle kiilasivat vain joulukuun alun Sport-peli (4483) ja tammikuun lopun TPS-kamppailu (4418).