Vai eivät MM-kisat kiinnosta? - Mikael Granlund liittyy Leijoniin

Mikael Granlund on tuttu näky leijonapaidassa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Minnesota Wildin hyökkääjä Mikael Granlund on mukana Suomen MM-joukkueessa. Granlund liittyy Leijoniin ensi viikon keskiviikkona, jolloin MM-kisoihin lähtevä joukkue kokoontuu.

MM-ryhmä nimetään vappuna. Tanskan Kööpenhaminassa ja Herningissä pelattavan MM-kisat ovat Granlundille uran viidennet miesten tasolla.

Viimeksi hänet nähtiin MM-jäällä vuonna 2016, mutta parhaiten hänet kenties muistetaan vuoden 2011 MM-kisojen ilmaveivi-maalistaan välieräpelissä Venäjää vastaan. Leijonat voitti tuolloin maailmanmestaruuden.

- Hienoa olla mukana, Granlund iloitsee Jääkiekkoliiton verkkosivuilla.

- Kun Wildin kausi päättyi ennen aikojaan, on hienoa päästä vielä jatkamaan pelejä. Leijonien edustaminen on aina ollut minulle kunnia-asia.

Granlund oli NHL:n runkosarjassa joukkueensa toiseksi tehokkain pistemies. Suomalaishyökkääjä keräsi  77 runkosarjapelissä tehot 21+46=67.

Ruotsin mestaruuden Växjö Lakersin kanssa viime viikonvaihteessa voittanut Janne Pesonen puolestaan liittyy jääkiekkomaajoukkueen MM-leiritykseen perjantaina.

Pesonen on pelannut neljät aikuisten MM-kisat, joista viimeisimmät keväällä 2015. Myös hän kuului Suomen maailmanmestarijoukkueeseen keväällä 2011.