Vaatii vastauksen: Voiko olympiakisoja katsomalla saada potkut töistä?

Suomalaisen olympiaurheilun superkeskiviikko verottaa työtehoja monilla työpaikoilla. Samalla esiin voi nousta kysymys siitä, missä määrin töissä ja työajalla voi seurata Etelä-Korean kisatapahtumia.

Tulkinta on kiinni katseluun käytetystä ajasta.

Niinpä hiihdon parisprintin katsominen on ok, mutta kokonaisen jääkiekko-ottelun katsominen työajalla voi johtaa jopa potkuihin.

Näin varoittaa Turun yliopiston työoikeuden professori Seppo Koskinen, jolta media on tuoreimpien olympiakisojen aikoina tottunut kysymään asiantuntijalausuntoja.

Olympialaisten liiallinen katselu työpaikalla työnantajan välineitä käyttäen voi olla irtisanomisperuste, työoikeuden professori sanoo. Liiallista olisi hänen mukaansa esimerkiksi kokonaisen jääkiekko-ottelun tai 50 kilometrin hiihdon katseleminen työaikana.

Potku-uhan alla harkintaan vaikuttaa myös se, tapahtuuko katselu työnantajan laitteilla, Koskinen sanoo Talouselämä-lehden haastattelussa.

Professori Koskinen nosti olympiajääkiekon vaarat Yle Urheilun haastattelussa esille jo neljä vuotta sitten Sotshin kisojen aikaan, kun Suomi järjesti venäläisille kisaisännille jättimäisen pettymyksen miesten jääkiekkoilussa.

Parisprintti oli Suomen paraatilaji neljä vuotta sitten Sotshissa. Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi hiihtivät olympiakultaa. Vaativan mutta nopeatempoisen lajin seuraaminen työpaikalla on asiantuntijan mukaan sallittua, jääkiekko-ottelun seuraamisesta voi tulla sanomista. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Jääkiekko-ottelu kestää niin kauan, että työntekijöiden on toteltava työnantajien käskyjä irtisanomisuhallakin. Eli ottelua ei saa katsoa, jos työnantaja ei anna siihen lupaa.

– Todellinen irtisanominenkin voi toteutua. Jos työ vaatii työntekijän työskentelyä, kahden tunnin poissaolo eräissä töissä voi oikeuttaa irtisanomiseen, Koskinen sanoi viime talvikisojen aikaan.

Neljä vuotta sitten Sothissa Suomen kirkkain menestys tuli miesten hiihdon parisprintistä, kun Sami Jauhojärvi ja Iivo Niskanen hiihtivät olympiakultaa. Työoikeuden professori käytti tuolloin juuri parisprinttiä esimerkkinä siitä, missä määrin kisalähetysten seuraaminen on työpaikoilla sallittua.

Professori Koskisen mukaan työnantaja ei voi irtisanoa työntekijää, jos tämä katsoo tänään hiihdon parisprinttiä ilman työnantajan lupaa normaalissa työssä. Syynä on se, että parisprintti on jääkiekkopeliä lyhytkestoisempi lähetys.

Hiihdon katselemisesta ei kuitenkaan saa aiheutua haittaa työnteolle.

Koskisen mukaan työnantaja voi kuitenkin antaa parisprintinkin katselemisesta työntekijälle varoituksen.

– Varmasti siihen olisi mahdollisuuksia, ja sitä arvioidaan monesta eri näkökulmasta, oliko irtisanomisuhkaisen varoituksen antaminen perusteltua.

Koskisen mukaan irtisanomiskriteereissä käydään läpi, kuinka suuresta rikkomuksesta on kyse. Myös työntekijän oma historia on arvioinnissa mukana, samoin ala ja työn merkitys.

Naisten jääkiekon pronssiottelu TV1:ssä klo 9.40 alkaen.
Miesten ja naisten parisprintit klo 10 alkaen.
Miesten jääkiekon puolivälierä Kanada–Suomi klo TV Viidellä klo 14.10