Vaasan hallionnettomuus tuskin siirtää Sportin kotipeliä

Vaasan jäähallissa tapahtui sunnuntaina onnettomuus, jossa olisi voinut käydä huonosti. Kesken Raskasta joulua -konsertin hallin katosta tippui ilmastointiputki yleisön päälle, minkä vuoksi seitsemän ihmistä jouduttiin kuljettamaan sairaalahoitoon.

Vielä ei ole varmaa, mikä onnettomuuden lopulta aiheutti.

– Vielä ei ole virallista tietoa tullut, mutta epävirallisen tiedon mukaan tutkimukset ovat tehty, ja konsertin järjestäjä on saanut luvan alkaa purkaa lavaa ja muuta kalustoaan hallista, kertoi Sportin toimitusjohtaja Tomas Kurtén Kiekkoareenalle.

Vaasanseudun Areenat kuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja Mathias Skytte kertoi Ylelle, että Sportin seuraava kotiottelu saattaa siirtyä. Sportin seuraava kotiottelu on määrä pelata 28. joulukuuta. Kurtén kuitenkin näkee, että peli pystytään pelaamaan suunnitelmien mukaan, jos hallin omistaja ja Vaasan kaupunki ovat valmiita korjaustöihin nopealla aikataululla.

– Se on pelkästään halusta kiinni. En näe syytä, miksi ottelua ei pelattaisi, Kurtén sanoi.

Sportissa on kuitenkin varauduttu siihen, että kotiottelu Jukureita vastaan saatetaan siirtää.

– Me olemme keskustelleet jo Jukurien kanssa asiasta, ja me varmasti löydämme uuden ajankohdan, jos näin kävisi.

Raskasta joulua -konsertti pidettiin jäähallin pääareenalle, jossa Sportin joukkue pelaa ja harjoittelee. Hallissa on kuitenkin kolme harjoitusjäätä, joten onnettomuus ei estä täysipainoista harjoittelua.

– Joukkueemme joululoma alkoi jo viikonloppuna, ja tällä hetkellä pelaajat ovat omatoimijaksolla. Vielä kun harjoitusjäät ja kuntosali ovat normaalisti käytössä, niin tästä ei koidu joukkueellemme mitään ongelmia.