Uusi puheenjohtaja vihjasi Hämeen Sanomille HPK:n palkkaavan urheilujohtajan

Hämeenlinnan Pallokerho valitsi viime perjantaina ylimääräisessä yhtiökokouksessa uudeksi puheenjohtajakseen Matti Vihervuoren.

Ennen HPK Liiga Oy:n puheenjohtajapestiä Vihervuori on toiminut pitkään aikaisemminkin seuran taustalla, muun muassa varapuheenjohtajana.

Vihervuori kertoi Hämeen Sanomien haastattelussa, että puheenjohtajilla on ollut liikaakin valtaa suomalaisessa jääkiekossa.

– Monessa seurassa puheenjohtajien käsi ulottui vaikkapa pelaajahankintoihin ja myös elementteihin, jotka kuuluivat toimitus- tai myyntijohtajalle. Näinkin menestystä saavutettiin. Nyt näen, että tilanne on sellainen, että on panostettava liiketoimintaan ja urheilupuoleen, Vihervuori sanoi.

Hän sanoi melko suoraan samaa, mitä HPK:n entinen puheenjohtaja Harri Lintumäki vihjasi 70-vuotishaastattelussaan lehdelle jo aikaisemmin: HPK:n pitää palkata urheilujohtaja.

Vihervuori näki, että toimitusjohtaja Antti Toivanen on joutunut hoitamaan liian laajaa työnkuvaa. Samaa sanoi Lukon puheenjohtaja Ari Salmi oman seuransa tilanteesta Kiekkoareenalle maaliskuussa.

– On oltava selkeät vastuuhenkilöt. Talouspuolen vahvistaminen tarkoittaa sitä, että toimitusjohtajalla on mahdollisuus keskittyä talouspuoleen enemmän. Jos puhun urheilupuolen kehittämisestä, se tarkoittaa henkilön rekrytoimista sille paikalle. Tahtotila on, että liikuttaisiin aika nopeasti tässä asiassa, Vihervuori ilmoitti.