U20: Tehottomuus Suomen perisynti - Kiekkoareena arvioi Nuoret Leijonat

Näihin tunnelmiin. Putoaminen puolivälierissä oli Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueelle iso pettymys – vaikka sijoitus viime vuoden floppikisoista toki paranikin. Kuva: Anders Marshall/All Over Press

Nuorten MM-kisat päättyivät Suomen osalta puolivälieräpettymykseen. Kiekkoareena käy kouluarvosanoin ja arvioin läpi jokaisen kisajoukkueen pelaajan.

Maalivahdit

6½ Ukko-Pekka Luukkonen T-% 87,88%, PMK 3,13

Torjuntaprosentti alle 88:n ja kolme päästettyä maalia per ottelu. Luukkosen peli oli läpi turnauksen epävarman näköistä, mikä aiheutti epävarmuutta myös puolustajien pelaamiseen. Ei ollut se kuuluisa voittava maalivahti.

- Lassi Lehtinen

Ei pelannut.

- Niilo Halonen

Ei pelannut.

Puolustajat

6½ Miro Heiskanen 5. 0+2=2, +1

Heiskasta povattiin koko turnauksen parhaaksi puolustajaksi ja Suomen johtavaksi pelaajaksi, mutta hän ei missään vaiheessa pystynyt nousemaan sille tasolle. Pääasiassa hyvää peruspeliä, mutta se ei tällä tasolla riitä.

8+ Henri Jokiharju 5. 2+2=4, +2

Oli hyökkäyssuuntaan yksi Suomen pirteimmistä pelaajista. Omaan päähän Jokiharju oli ajoittain vaikeuksissa, ja hyökkäysinto kostautui muutaman kerran ylivoimahyökkäyksinä omaan päähän.

7½ Olli Juolevi 5. 1+3=4, +2

Pelasi ajoittain jopa loistavasti, mutta ei pystynyt Heiskasen tavoin nousemaan sille johtavan pelaajan tasolle, mitä häneltä odotettiin. Paras peli tuli oikeaan aikaan puolivälierässä Tšekkiä vastaan.

7 Kasper Kotkansalo 5. 0+0=0, 0

Melko mitäänsanomaton turnaus. Joitakin väläytyksiä hyökkäyspäässä, välillä hukassa omissa. Pelasi toiseksi vähiten kisapuolustajista.

6½ Robin Salo 5. 0+0=0, 0

Pääasiassa seitsemäntenä puolustajana, eikä pystynyt vähällä jääajallaan esittämään mitään, joka olisi oikeuttanut suurempaan vastuuseen.

7½ Urho Vaakanainen 5. 0+1=1, +3

Varmaa peruspeliä läpi turnauksen, mutta hyökkäyspäässä olisi voinut odottaa enemmän. Ei erottunut joukkueesta ympärillään hyvässä eikä pahassa.

8½ Juuso Välimäki 5. 1+3=4, 0

Suomen parhaita pelaajia koko turnauksessa. Kantoi isoa vastuuta puolustuspäässä, ja parista virheestä huolimatta onnistui hyvin. Paljon onnistumisia myös hyökkäyspäässä.

Hyökkääjät

7 Aleksi Heponiemi 5. 2+0=2, -3

Heponiemeltä odotettiin juniorisarja WHL:n dominoinnin jälkeen mainetekoja myös nuorten kisoissa, mutta pelinrakennustaidosta nähtiin vain väläyksiä. Oli myös usein vaikeuksissa omassa päässä.

7- Joni Ikonen 5. 1+1=2, -1

Ei pystynyt pelaamaan vahvuuksillaan turnauksessa lainkaan. Pääsi laukomaan koko kisoissa vain neljä kertaa, ja ainoa maalikin oli vastustajan omiin tekemä.

6+ Jere Innala 5. 0+0=0, -1

Ei saanut kisoissa aikaan oikeastaan mitään mainittavaa sinänsä työteliään pörräyksen lisäksi. Kuusi laukausta koko kisoissa kertoo oleellisen.

8+ Juha Jääskä 5. 0+1=1, +1

Laadukasta nelosketjun duunaripeliä. Valtava työmäärä, paljon taklauksia ja kiekonriistoja. Täytti ruutunsa.

6½ Otto Koivula 5. 0+2=2, -3

Ei päässyt missään vaiheessa kisoja tasolleen. Yritti useasti liian monimutkaisia ratkaisuja, mikä kostautui kiekonmenetyksinä. Puolustuspäässä vaikeuksissa läpi kisojen.

9+ Joona Koppanen 5. 3+1=4, +2

Tehot 3+1 nelosketjun sentterinä isolla alivoima-ajalla kertovat olennaisen. Pelasi vastuullista kahden suunnan peliä, ja oli tehokas myös hyökkäyspäässä. Suomen parhaita pelaajia kisoissa.

7- Janne Kuokkanen 5. 0+2=2, +2

Lähti kisoihin ykkössentterinä suurin odotuksin, mutta ei löytänyt tehoja edes ketjumuutosten jälkeen. Ajautui liian usein yrittämään ratkaisua itse pelin rakentamisen sijaan.

7- Rasmus Kupari 5. 0+0=0, -1

Oli pääasiassa kolmastoista hyökkääjä pienellä vastuulla. Väläytteli kentälle päästyään pari kertaa hyökkäystaitojaan, mutta fyysiset rajoitukset tulivat kaksinkamppailuissa usein vastaan.

9- Markus Nurmi 5. 1+2=3, +3

Pelasi hyvät kisat kokonaisuutenakin hienosti suorittaneessa nelosketjussa. Vahvaa työntekoa koko kaukalon alueella. Loi useampiakin maalipaikkoja ja pelasi hyvää alivoimaa.

9 Aapeli Räsänen 5. 4+0=4, +1

Nostettiin kesken kisojen kolmosesta ykkössentteriksi, ja vastasi huutoon olemalla joukkueen paras maalintekijä. Esitti vahvaa maalineduspelaamista molemmissa päissä kaukaloa, ja oli hyvä myös ylivoimalla.

8- Eeli Tolvanen 5. 1+5=6, +6

Suomen ykköstykkinä kisoihin lähtenyt Tolvanen pelasi sinänsä hyvät kisat, mutta odotusarvo oli paljon korkeammalla. Vain yksi maali valtava pettymys. Laukoi ahkerasti ja teki töitä myös puolustussuuntaan.

6½ Eetu Tuulola 3. 0+0=0, -1

Pelasi kolme ottelua, eikä saanut aikaiseksi mainittavia onnistumisia. Hyökkäyspään pelaaminen ajautui jatkuvasti kulmissapyörimiseksi, ja omassa päässä oli useamman kerran myöhässä estämässä vastustajan maalipaikkaa.

9- Kristian Vesalainen 5. 2+4=6, +6

Nosti tasoaan turnauksen edetessä ja oli lopulta Suomen paras pistemies. Piristyi selvästi Aapeli Räsäsen tultua ykkösketjun sentteriksi. Vahvaa kamppailupelaamista myös omassa päässä.