U20: Suomi avaa kisansa Kanadaa vastaan - katso otteluennakko ja kokoonpanot

Juuso Välimäki on Suomen joukkueen kapteeni kisoissa. Varakapteeneita ovat Janne Kuokkanen ja Miro Heiskanen. Kuva: Emil Hansson
Juuso Välimäki on Suomen joukkueen kapteeni kisoissa. Varakapteeneita ovat Janne Kuokkanen ja Miro Heiskanen. Kuva: Emil Hansson

Suomi kohtaa tapaninpäivänä nuorten MM-kisojen avausottelussaan Kanadan. Ottelu alkaa täkäläistä aikaa kello 23, ja Yle televisioi sen suorana.

Lähtökohdat otteluun ovat mielenkiintoiset. Suomi ja Kanada ovat kohdanneet tässä ikäluokassa arvokisatasolla 15 kertaa pienessä kaukalossa, mutta sinivalkoiset eivät ole kertaakaan poistuneet kaukalosta voittajina.

Ennakkoasetelmissa ottelusta on tulossa tasainen. Suomella on kisojen paras puolustus ja hyökkäyksessä erittäin terävä kärki, mutta Kanadaa ei missään tapauksessa kannata kuitenkaan aliarvioida.

Suomi jätti ensimmäiseen otteluun leimaamatta kisoihin nimetystä ryhmästä puolustajat Eemeli Räsäsen ja Robin Salon sekä hyökkääjä Eetu Tuulolan.

Kanada puolestaan jätti kisoihin nimetystä ryhmästä leimaamatta vain puolustaja Dante Fabbron, jonka koko kisat ovat loukkaantumisen takia vaakalaudalla.

Seuraa heitä

Aleksi Heponiemi

18-vuotias Ilveksen kasvatti on tehnyt huimaa jälkeä juniorisarja WHL:ssä, ja hänen pelisilmänsä hakee vertaistaan koko kisoissa. Heponiemi on pienikokoinen, mutta luistimilla yllättävän vahva pelaaja, joka on varmasti yksi koko joukkueen viihdyttävimmistä pelaajista.

Cale Makar

Viime kesän varaustilaisuudessa heti Miro Heiskasen jälkeen numerolla neljä Colorado Avalancheen huudettu puolustaja pelaa ensimmäistä kertaa urallaan isossa kansainvälisessä turnauksessa. Puskista aivan kiekkomaailman terävimpään kärkeen noussut Makar on loistava luistelija, mikä yhdistettynä pehmeisiin käsiin tekee hänestä vaarallisen aseen Kanadan takalinjoille.

Ennakoidut ketjukokoonpanot

Suomi

Eeli Tolvanen – Janne Kuokkanen – Kristian Vesalainen
Otto Koivula – Aleksi Heponiemi – Joni Ikonen
Juha Jääskä – Joona Koppanen – Markus Nurmi
Rasmus Kupari – Aapeli Räsänen – Jere Innala

Miro Heiskanen – Juuso Välimäki
Olli Juolevi – Henri Jokiharju
Urho Vaakanainen – Kasper Kotkansalo

Ukko-Pekka Luukkonen
(Lassi Lehtinen)

Lähde: Jatkoaika.com

Kanada

Dillon Dube - Sam Steel - Jordan Kyrou
Boris Katchouk - Robert Thomas - Taylor Raddysh
Jonah Gadjovich - Michael McLeod - Drake Batherson
Maxime Comtois - Brett Howden - Alex Formenton
Tyler Steenbergen

Kale Clague - Cale Makar
Victor Mete - Colton Timmins
Jake Bean - Callan Foote

Carter Hart
(Colton Point)

Lähde: Mark Masters