U20: Koivula odottaa Tanskan sumputtavan keskustan

Otto Koivula oli mukana nuorten MM-kisoissa jo vuosi sitten. Kuva: Emil Hansson
Otto Koivula oli mukana nuorten MM-kisoissa jo vuosi sitten. Kuva: Emil Hansson

Nuoret Leijonat aloitti tämän vuoden MM-turnauksensa tapaninpäivänä 4-2-tappiolla Kanadalle.

Kakkosketjun laidassa hyökkäävän Otto Koivulan mielestä ottelu ei kuitenkaan ollut Suomen kannalta niin huono, kuin joidenkin arvioijien mukaan olisi ollut.

- Alku ei ollut paras mahdollinen, mutta parannettiin siitä, ja oltiin ihan hyvin pelissä mukana, Koivula sanoi.

Suomi pääsi ottelussa ihan kohtalaisen hyvin keskialueen yli, mutta varsinaisille maalipaikoille ykkössektoriin ei tuntunut olevan asiaa. Koivula yhtyy tähän näkemykseen.

- Samaa mieltä. Ei päästy hyville maalipaikoille juuri ollenkaan. Jouduttiin olemaan vähän ulkopuolella, ja Kanadalle meni huippupaikat selkeästi, jos katsotaan pelkkää viidellä viittä vastaan -peliä. Siitä tietysti krediittiä vastustajalle, että eivät päästäneet meitä helposti maalille.

Suomen seuraava vastustaja on torstai-iltana vastaan asettuva Tanska. Viime vuonna Suomi kärsi alkulohkossa yllätystappion juuteille.

Vielä keskiviikkona pelaajat eivät olleet käyneet vastustajaa sen tarkemmin läpi, mutta
tänä vuonna Tanskaa ei ainakaan aliarvioida.

- Ei aliarvioida. Tanskan peliä katsellaan illalla vielä tarkemmin, mutta mielikuva on, että ulkopuolella ne antavat kyllä pitää kiekkoa ja yrittävat sumputtaa keskustaa. Tanska pelaa aika samoilla periaatteilla kuin viime vuonnakin.

Kanadaa vastaan keskusta oli ongelma, ja Tanskakin pyrkii pitämään hyökkääjät pois sieltä. Millä aseilla Suomi pyrkii pääsemään maalipaikoille?

- Käytetään pakkeja hyväksi, kun sinne jää tilaa, ja yritetään löytää keinot mennä maalille. Yritetään myös käyttää hyväksi erilaisia viivapelejä, Koivula avaa suunnitelmia.

Koivula pelaa Suomen kakkosketjussa Aleksi Heponiemen ja Joni Ikosen kanssa. Vaikka ikäeroa Heponiemeen onkin vain vuosi ja molemmat ovat Ilveksen kasvatteja, ei kokemusta yhteispelistä ole takana.

- Ei olla pelattu samassa joukkueessa muuta kuin A-junnujen mestaruusplayoffeissa, mutta silloinkaan ei oltu samassa ketjussa, Koivula muistelee kevättä 2016.

- Mutta mukava on pelata tamperelaisen kanssa.

Koko kolmikko on taitavia pelaajia, eikä maaliteon pitäisi jäädä ainakaan kiekollisista taidoista kiinni.

- Hyvä ketju tämä on. Kaikki tykkäävät kiekosta, ja pystytään kaikki jakamaan sitä hyvin, niin eiköhän siitä hyvä tule.

Toistaiseksi vain Suomessa urallaan pelannut New York Islandersin NHL:ään varaama Koivula on pitänyt pienessä kaukalossa pelaamisesta.

- Hyvältä on ainakin toistaiseksi tuntunut. Tilanteet tietysti tulevat nopeammin kuin Liigassa, ja peli on fyysisempää. Mutta tykkään kyllä pienen kaukalon pelistä.

Kisapaikkakunta Buffalo on saanut kritiikkiä osakseen tylsyydestä erityisesti venäläispelaajilta. Ovatko suomalaiset keksineet toistaiseksi tekemistä kaukalon ulkopuolella?

- Aikaa ei täällä Buffalossa ole ollut vielä kauheasti, kun vasta jouluaattona saavuimme kisapaikalle, niin en ole päässyt tutustumaan nähtävyyksiin. Eiköhän täällä kuitenkin jotain muutakin ole kun hotellihuone ja pleikkari, Koivula naurahtaa.

Buffalo tunnetaan myös Tampereella suosittujen kanansiipien kotipaikkana. Ovatko joukkueen tamperelaispelaajat jo suunnitelleet ekskursiota kuuluisaan Anchor Bar -ravintolaan?

- Ei olla vielä. Mutta ei kisoja ilman siipiä, Koivula toteaa.

Nuorten MM-kisojen alkulohko-ottelu Suomi-Tanska alkaa Suomen aikaa kello 19. Ottelua voi seurata TV2:sta ja Yle Areenasta.