U20: Aapeli Räsänen kaipaa huolellisuutta Suomen otteisiin

Aapeli Räsänen katseli ulkoilmaottelua televisiosta. Kuva: Emil Hansson/All Over Press

Nuorten Leijonien avainpelaajiin kisoissa kuuluva sentteri Aapeli Räsänen vietti perjantaita katsellen Kanadan ja USA:n välistä ulkoilmaottelua TV:stä.

Kanadan Suomi on jo kohdannut, mutta USA on vielä edessä uudenvuodenaaton pelissä. Analyysi stadionottelun ensimmäisen erän perusteella oli ytimekäs.

- Aika odotetulta näyttää, vauhtia ja fyysisyyttä. Ratkaisijoita löytyy laajalta rintamalta. Hyvä joukkue, mutta aivan täysin voitettavissa, Räsänen arvioi Yhdysvaltain iskukykyä.

Vielä ennen hallitsevan maailmanmestarin kohtaamista Suomi saa lauantain iltapäiväpelissä - eli täkäläistä aikaa kello 23 - vastaansa Slovakian. Suurelle yleisölle melko nimetön joukkue ei Räsäselle ole aivan tuntematon.

- On siellä muutamia tuttuja pelaajia aiemmista maajoukkuepeleistä, ja tietenkin Martin Bodak, jonka kanssa pelasimme Tapparassa pari kautta.

Vielä perjantaina Slovakiaan ei ollut perehdytty sen kummemmin.

- Tänään käydään illemmalla Slovakian pelaamista läpi. On meillä kuitenkin esimerkiksi eilinen tulos tiedossa, Räsänen sanoo viitaten Slovakian yllätysvoittoon Yhdysvalloista.

Keskialueen ylityksiin ja maalipaikkoihin tarvittaisiin vielä lisää huolellisuutta.

Suomen saldona kisoista toistaiseksi on 4-2-tappio Kanadalle ja 4-1-voitto Tanskasta. Räsänen onkin kohtalaisen tyytyväinen omiensa esityksiin.

- Pelin peruspaketti on hyvin kasassa. Saadaan painetta vastustajan päätyyn ja luotua sitä kautta paikkoja. Keskialueen ylityksiin ja maalipaikkoihin tarvittaisiin vielä lisää huolellisuutta.

Omaan pelaamiseensa kolmosketjua sentteröivä ja ykkösylivoimassa mukana oleva Räsänen on niin ikään varautuneen tyytyväinen.

- Hyvää ja vahvaa peruspelaamista; kaksinkamppailuissa ja aloituksissa hyviä voittoja, mutta yleisesti vielä parantamisen varaa.

Tiivistahtisen turnauksen tuoksinassa muiden joukkueiden seuraaminen tuntuu pelaajilta jäävän usein vähemmälle. Paljonko pelaajat ovat katsoneet muiden pelejä, ja onko mikään joukkue vakuuttanut erityisen paljon?

- Ulkoilmapeliä seurataan hotellilta TV:n välityksellä, jonkun verran on vanhempia kyllä sitä katsomassa. Ihan hirveästi ei ole tullut pelejä nähtyä, mutta tulokset on jotenkuten kuitenkin tiedossa. Hankala sanoa onko mikään joukkue sillä tavalla vakuuttanut vielä. Paljon on kovia nippuja, mutta mikään ei ole ihan ylitse muiden, Räsänen päättää.

Suomen ja Slovakian alkulohko-ottelu alkaa Suomen aikaa kello 23. Ottelua voi seurata TV2:sta ja Yle Areenasta.