Tyrväinen Helsinkiin ”taisteluarpi” mukanaan

Posken ”taisteluarpi” kertoo viime kauden päättymisestä. Juhani Tyrväisen osalta se päättyi ensimmäisen puolivälieräottelun jatkoajan ensimmäisessä erässä. Eikä tämä ollut ensimmäinen kerta, vaan kahden viime kauden aikana HIFK:n uusi keskushyökkääjä on saanut kiekon kolme kerta kasvoihinsa.

Pelicans oli Kuopiossa tasatilanteessa KalPaa vastaan. Vili Sopanen oli hyökkäyskulmassa, josta syötti laukaisupaikkaan Antti Erkinjuntille. Lahtelaisten ykkösketju haki voittomaalia. Mutta Erkinjuntin kova laukaus osuikin Tyrväisen kasvoihin.

– Poskesta meni paljon luita rikki. Vieläkin olen vähän toipilas, mutta saan sentään treenata täysiä. Eikä tämä ollut ensimmäinen kerta. Kahdesti on kiekko tullut poskeen ja kerran nenään. Taitaa olla huonoa säkää, hän sanoi.

Varmaan sitäkin on ollut mukana, mutta enemmän se kertoo Tyrväisen pelityylistä. Kiekot tulevat maalin eteen ja sillä hän on monta kertaa.

KalPa voitti tuon ottelun ja lopulta kukisti muutenkin lukuisista loukkaantumisista kärsineet lahtelaiset. Mutta loppua lukuun ottamatta kyse oli ”Tyrskyn” läpimurtokaudesta. Hän teki ennätyksensä niin maaleissa kuin pisteissä ollen yhdeksäs liigan pistepörssissä.

– Ketjut vaihtelivat aika paljon, mutta etenkin loppukaudesta pelasin Erkinjuntin ja Sopasen kanssa. Olimme olleet yhdessä jo edellisen kauden pudotuspeleissä, ja kuin vanhasta muistista kaikki lähti rullaamaan todella hyvin.

Kyse oli selkeästi Pelicansin ykkösketjusta. Ei ihme, että ketjun keskushyökkääjästä oltiin muuallakin kiinnostuneita. Valinta osui HIFK:hon. Tämä on toinen kerta, kun hän pelaa Helsingissä. Tyrväinen oli Jokereissa runsaat kaksi kautta alkaen vuodesta 2011.

– Silloin olin nuori pelaaja. Jännitti ja kaikki oli uutta. Nyt olen paljon kokeneempi ja olen oppinut niin jääkiekosta kuin elämästä. Kokeneena miehenä oli mukava tulla tänne. Olen päässyt todella hyvin sisään joukkueeseen. Meillä on hyvää porukkaa, jossa on paljon tuttuja. Monia vastaan olen ainakin pelannut ja siten oppinut tuntemaan, hän sanoi.

Tyrväinen on kotoisin Seinäjoelta, jossa aloitti S-Kiekossa. HIFK:hon hän tulee kuitenkin Lahdesta.

– Lahti on käytännössä kotikaupunkini. Olin vasta kuusivuotias, kun muutimme sinne. Siellä pelasin juniorivuoteni ja pääsin liigaan samoin kuin veljeni Antti. Asuimme Kiveriössä. Nyt kotiväki asuu Hollolassa.

Kovankin maineen hankkinut Antti asuu nyt Helsingissä, vaikka pelaakin Lahdessa.

– En ole vielä hankkinut kämppää ja olenkin asunut veljeni luona.

Vielä ”Tyrsky” ei ole edes ratkaissut sitä, missä aikoo viettää omatoimijakson. HIFK:n harjoitukset ovat kuitenkin miellyttäneet.

– Olemme menneet todella kovaa. On mukavaa, että olemme päässeet myös jäälle. Aloitus on ollut vähän erilaista, kuin mihin olen tottunut, kun HIFK oli pronssipelissä. Näin jaksosta tuli lyhyt ja sen takia on menty kovaa koko ajan. Yleensä on aloitettu rauhallisesti ja kiristetty juhannusta kohti. Itse olen treenannut fysiikkaa muita odotellessa.

HIFK:n ketjukokoonpanot ovat vasta elokuun asioita.

– Sentterinä olen treenannut, ja se paikka lienee tulossa. Sillä paikalla olenkin pelannut muutamat vuodet. Ketjukavereita en ole vielä miettinyt yhtään.

HIFK:ssa pelaaminen tuo tietysti aikamoiset paineet.

– Ne luodaan ulkopuolelta. Jääkiekko on samanlaista joka paikassa. Täällä odotetaan menestystä, mutta en ota paineita siitä. Tiedän omat vahvuuteni. Pitää vain olla omalla tasollaan, Tyrväinen sanoi.