Tyhjennysmyyjä KooKoo täydentää rivejään – TPS-hyökkääjä loppukauden Kouvolassa

Ei enää näissä väreissä. TPS:n Topi Taavitsainen pelaa loppukauden KooKoossa. Tässä turkulaishyökkääjä antaa poikittaista mailaa Ässien Matti Lambergille. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Kookas laitahyökkääjä Topi Taavitsainen, 26, pelaaa loppukauden ajan KooKoon joukkuetta. Turkulaishyökkääjä siirtyy Kouvolaan lainalle Turun Palloseurasta.

– Topi on meille tervetullut vahvistus; luisteluvoimainen ja hyvällä laukauksella varustettu pelaaja. Samalla siirto varmistaa pelaajien riittävyyden myös A-junioreiden tärkeässä pudotuspelitaistossa, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi seuransa tiedotteessa.

Taavitsainen on pelannut kuluvalla kaudella 27 Liiga-ottelua tehoin 1+3. Viime kaudella verkko heilui 5+5 tehopisteen edestä. Toissa kaudella Taavitsainen takoi Mestiksessä peräti 22 maalia.

– Tulen Lumon Areenalle luonnollisesti täynnä intoa ja energiaa. Nälkää on paljon, koska tiedän pystyväni tekemään tulosta myös Liigassa. Runkosarjaa on jäljellä vielä kuusi matsia ja haluan auttaa joukkuetta ottamaan niistä niin monta voittoa kuin mahdollista, Taavitsainen naulaa.

Taavitsaisen urakehitys ja pelaajapolku on ollut inasen erilainen kuin keskiverto kiekkoilijoilla. Hänen tilillään oli 25-vuotiaana vasta kaksi liigaottelua. Sen sijaan työkokemusta normaaleista siviilihommista oli monin verroin enemmän kuin perusreittiä kulkeneilla pelaajilla. 

Taavitsainen kertoi uransa vaiheista toissa kesän Pitsiturnauksen aikaan julkaistussa Kiekkoareenan Raksahommista liigajäille -jutussa.

Taavitsaisen jatkosuunnitelmista tuli vihiä TPS:n suunnalta.

– Kiitämme Topia näistä kahdesta vuodesta ja toivotamme menestystä jatkoon, TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki sanoo.

TPS puolestaan saa riveihinsä sairastuvalta. Jasper Lindsten palaa joukkueen kokoonpanoon tiistainJukurit-peliin. Ilari Filppulan toipumisen tilannetta seurataan päivittäin.

Hämeenlinnasta Turkuun siirtynyt hyökkääjä Oula Palve pelaa tiistaina ensimmäistä kertaa mustavalkoisissa.