Tuulola junior iski pari maalia isän vanhassa kotihallissa - ja heitti kuitin päälle

Eetu Tuulola tuplasi kauden maalisaldonsa Raumalla Lukkoa vastaan. Kuva: Marko Leppänen

Puolustaja Marko Tuulola pelasi nuorena miehenä Rauman Lukossa 1993-95, jonka jälkeen hän siirtyi korkean profiilin pakkina Jokereihin. Eetu Tuulolalla ei ole niistä ajoista vähäisintäkään muistikuvaa, sillä hän syntyi 17. maaliskuuta 1998.

Poika-Tuulola teki HPK:n paidassa isän vanhassa kotihallissa kaksi maalia, mutta Lukko vei silti voiton 6-2.

Hän oli silloin pitkä, laiha ja voimaton

– Isä ei ole kertonut niistä ajoista mitään, mutta olen kuullut pelikavereilta, että hän oli silloin pitkä, laiha ja voimaton. Muoti oli silloin ihan hirveä, Eetu heitti virne suupielessä.

Marko sai Rauman aikoina lempinimen Heimo Huima. Onko se tuttu?

– No ei, mutta täytyykin muistuttaa siitä!

Vitsit sikseen. Tappio kismitti 19-vuotiasta laiturilupausta, vaikka kauden kolmas ja neljäs maali maistuivatkin hyvältä.

– Aika laihalta se tuntuu, kun hävittiin. Halvalla annoimme maaleja Lukolle.

Robert Leino ja Tuulola saivat ketjuunsa vikkelän Teemu Turusen, kun Janne Lahti joutui jättämään pelin kesken. Kolmikko saikin hyvin painetta Lukon päätyyn.

– Hyvältä tuntui. Täydennämme hyvin toisiamme. Turunen on väkkärä kulmissa ja minä taas vahva.

Tuulola kävi pelaamassa kauden WHL:n Everett Silvertipsissä, mutta päätti palata tuttuihin maisemiin Hämeenlinnaan.

– Tykkäsin WHL:stä, mutta Suomeen palaaminen oli oikea ratkaisu. Täällä pääsee treenaamaan paremmin, koska siellä pelattiin paljon ja matkustettiin pitkiä matkoja.

Tuulolan luistelu on kehittynyt paljon parin vuoden aikana. Sen eteen on tehty töitäkin. Toissakesänä hän veti kuuden viikon intensiivijakson luisteluvalmentaja Esa Puolakan kanssa. Painonpudotuskin on parantanut liikettä.

Isä-Marko oli tunnettu pelaaja-aikoinaan siitä, että hän kulki pukukopissa lähes fläppitaulu liimattuna käteen. Onko fläppitaulua näkynyt keittiön pöydässä perhepäivällisten aikana?

– Ei fläppitaulua, mutta muuten puhutaan isän kanssa paljon jääkiekosta. Kysyn häneltä otteluista, koska haluan erilaista perspektiiviä asioihin.