Sportista on tullut liigan pohjasakkaa – "Se on aika raskasta"

Joni Tuulola on ottanut ison roolin Sportissa, ja häneltä vaaditaankin alkukauden kaltaisia otteita, jotta vaasalaiset pystyisivät kääntämään kelkkansa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Vaasan Sportin syksystä on muotoutunut pienimuotoinen farssi, vaikka aluksi kaikki näytti hyvältä. Viime aikoina pisteet ovat kuitenkin jääneet vähiin, kun joukkue on hävinnyt viimeisestä yhdeksästä ottelustaan peräti kahdeksan.

Kun katsotaankin viimeisen kahdeksan ottelun kuntopuntaria, on Sport koko sarjan heikoin joukkue viidellä kerätyllä pisteellään.

Viimeisin tappio tuli keskiviikkona, kun Kärpät haki täyden pistepotin Kuparisaaresta. Kärpät pääsi toiselle erätauolle 4-0-johtoasemassa, mutta Sport tuli vielä peliin mukaan kolmannessa erässä, kun vaasalaiset iskivät seitsemässä minuutissa kolme maalia.

Loppukiri jäi kuitenkin kesken, vaikka tasoituspaikkoja oli useampikin.

– Itse aiheutimme tuon tilanteen, joten turha miettiä, että miksi emme tulleet tasoihin. Kaksi erää meni täysin penkin alle, harmitteli Sportin Joni Tuulola.

– Täytyy nostaa hattua jätkille, että pelasimme hyvän viimeisen erän. Kaikesta muusta voi antaa suoraan sanottuna paskaa.

Kärpät oli kaksi erää kaikessa parempi. Etenkin vieraiden liike oli kuin toiselta planeetalta, kun vertauskohteena on Sport.

– Ammattiurheilussa ei kehtaa käyttää kliseetä "valmistautuminen meni huonosti". Kyse oli yksinkertaisesti siitä, että Kärpät oli nopeampi ja koko ajan kiekossa, Tuulola myönsi.

Sport katkaisi viime lauantaina seitsemän ottelun tappioputkensa, mikä helpotti joukkueen henkistä puolta, mutta punaista lankaa ei ole vieläkään löytynyt, kun arki iski heti seuraavassa ottelussa vasten kasvoja. Lukuisat tappiot ovat tuoneet omat ongelmansa joukkueen arkeen.

– Hallille on aina mukava tulla, vaikka tappioita olisi tullut useampikin. Niiden vaikutuksen kuitenkin huomaa hallin ulkopuolella, kun niitä alkaa ajatella enemmän. Se on aika raskasta, Sportin kärkipuolustajaksi tällä kaudella noussut Tuulola myönsi.

Sportin peli on ollut usein parempaa kuin tulokset kertovat. Tuulola näkeekin, että nuori joukkue tulee kääntämään kurssin hyvin pian myös tulosten valossa.

– Meillä on nuori joukkue, joten ei tässä tarvitse muuta kuin saada selkärankaa vähän kovemmaksi. Me käännämme tämän tappiokurssin voittoputkeksi. Vähintään seitsemän ottelun voittoputkeksi!

Mikäli Tuulolan puheita on uskominen, ei Vaasassa tarvitse vielä puhua edes minikriisistä.