Tuore KooKoo-vahvistus kohtasi kolme vuotta sitten telomansa Kähkösen - "Hän on hieno kapteeni"

Joskus jääkiekkobisneksessä asiat tapahtuvat nopeasti ja myös viime tingassa. KooKoon tuoreen ruotsalaishankinnan Malte Strömwallin pelilupa-asiat olivat vielä vaiheessa, kun hän aloitti valmistautumisen perjantai-illan Sport-otteluun. Kun 20 minuutin alkulämmöistä oli puolet takana, tuli tieto, että lupa-asiat Pohjois-Amerikan päässä oli saatu valmiiksi. Strömwall kuului New York Rangersin sopimuspelaajiin ja toimistoaika rapakon takana alkoi Suomen aikaa kello 16.

- Ammattilaisen täytyy vain keskittyä oleelliseen. Valmistauduin otteluun ihan normaalisti, vaikka paperityöt olivatkin vielä kesken, Strömwall selvitti KooKoon 4-3 -voittoon voittomaalikisassa päättyneen kamppailun jälkeen.

Siirto Kymenlaakson Helmeen tuli ajankohtaiseksi, kun Strömwall koki tien New York Rangersin organisaatiossa olleen tukossa.

- Tuntui, että olen jumissa siellä, enkä saa sellaista vastuuta, jonka ansaitsisin, farmin farmiin ECHL:aan heti kauden alkajaisiksi komennettu hyökkääjä tuumi.

- Purin sopimukseni Rangersin kanssa ja pyysin agenttiani selvittelemään mahdollisuuksia palata Eurooppaan ja KooKoo oli heti kiinnostunut, vuoden päivät Pohjois-Amerikassa viettänyt Strömwall kertoi.

KooKoo-luotsi Tuomas Tuokkola oli tyytyväinen uuden suojattinsa sisääntuloon. Tilastoihin kirjattiin syöttöpiste Anrei Hakulisen 2-3 -kavennukseen.

- Positiivinen esitys, ehdottomasti. Hyvä luistelija ja kyllä se suoraan syötöstä -laukaus on aikamoinen pommi, Tuokkola iloitsi.

Strömwall kävi kokeilemassa myös voittomaalikisassa, mutta ei onnnistunut - kuten ei kukaan muukaan myös 3-3 -tasoituksen iskenyttä Jake Newtonia lukuun ottamatta. Nousu 0-3 -takaa-ajoasemasta lämmitti luonnollisesti mieltä.

- Hieno ottelu, hieno joukkue. KooKoo vaikuttaa pelinopealta ja taitavalta ryhmältä, Strömwall kehui.

Lähes päivälleen kolme vuotta sitten Strömwall oli mukana häijynnäköisessä episodissa, kun hän Växjön pelaajana taklasi SHL-ottelussa tuolloin Leksandissa pelannutta Toni Kähköstä selästä. Kähköseltä murtui ranne ja hän sai aivotärähdyksen ollen viikkoja sivussa. Strömwall puolestaan sai viiden ottelun pelikiellon.

Nyt miehet kohtasivat samassa kopissa, kun Kähkönen saapui tälle kaudelle Oulun Kärpistä kipparoimaan KooKoota.

- Olemme kaikki ammattilaisia ja näitä sattuu joskus jääkiekossa. Kolmen vuoden jälkeen pyysin tilannetta häneltä anteeksi ja homma oli sillä selvä. Kähkönen on hieno kapteeni, kuvaili Strömwall kohtaamistaan Kähkösen kanssa.

- Hän kertoi, että oli saanut ranteeseensa iskun jo ennen taklaustani kiekkoa blokatessaan, eikä kädessä ollut enää kunnolla voimaa. Ikävä tapaus, mutta se on tosiaan jo historiaa, Strömwall päätti.

KooKoo ja Sport kohtaavat Kouvolassa myös huomenna lauantaina.