Tuomarit vetivät isoa roolia Vaasassa, Lukko-luotsi tajusi olla hiljaa

Joose Antonen tuli irvistellen vaihtoon, kun William Wrenn oli ajanut häntä polvella. Kuva: Minna Anttila

Liigan jumbojoukkue Vaasan Sportin ongelmat jatkuivat perjantaina kotiareenalla, kun Rauman Lukko haki Pohjanmaalta 7-4-voiton. Sportin peli oli jälleen kaukana parhaastaan. Niin omassa päässä kuin hyökkäyspäässäkin.

– Jos katsotaan isoa kuvaa, niin peli oli meidän näpeissä, mutta siellä tapahtui sitten kaiken näköistä, mikä vaikutti meidän loppukiriin ja pelin tulokseen. Oma tekeminen vaikuttaa totta kai, mutta tänään oli myös ulkopuolisia tekijöitä, tuumasi Sport-puolustaja Joni Tuulola.

Ulkopuolisilla tekijöillä Tuulola viittasi tuomareihin, joilla ei meinannut pysyä peli käsissä.

– Jos rehellisesti sanon, niin ihmettelin hieman joitain tuomioita. Hekin ovat toki ihmisiä, eikä jokainen peli voi mennä putkeen, mutta tänään tuomarit kuitenkin epäonnistuivat.

Myös valmentajilla olisi ollut sanottavaa tuomareista, mutta sekä Tomek Valtonen että Pekka Virta jättivät tuomaripelin omaan arvoonsa.

– En ota siihen kantaa. Minulla on tässä sen verran kilometrejä takana, että tiedän, missä kohtaa kannattaa olla hiljaa, kommentoi Virta.

Sportilla oli jo ennen ottelua kokoonpano-ongelmia, kun Erik Riska oli tippunut kotkapaitojen vahvuudesta. Vielä kun Sportilta puuttui hyökkääjiä pelikieltojen ja loukkaantumisten vuoksi, joutui puolustaja Robin Salo pelaamaan neloskentän sentterinä. Lisäksi ottelussa tuli lisäongelmia, kun puolustajista William Wrenn lensi suihkuun polvitaklauksen vuoksi, ja Ari Gröndahl jätti jään loukkaantumisen takia.

– Kuormitusta tuli paljon, mutta mieluummin sitä on jäällä kuin istuu penkillä. Joten minusta se ei koitunut meille ongelmaksi.

Sportin kausi on mennyt pahasti pipariksi, eivätkä vaasalaiset tule yltämään tällä kaudella pudotuspeleihin. Sport on voittanut joulun jälkeen vain yhden ottelun varsinaisella peliajalla, ja viimeisestä viidestä ottelusta kotkapaidat eivät ole voittaneet yhtäkään. On selvää, että joukkueen peli on pahasti sekaisin.

– On todella vaikea sanoa, mistä tämä meidän meno johtuu. Minusta meillä on kuitenkin joukkue, jonka pitäisi olla pudotuspeleissä, Tuulola ihmetteli.

Sport pelaa loppukauden ilman panosta, mutta monella pelaajalla riittää vielä motivaatiota. Monilla on kuitenkin henkilökohtaisia tavoitteita, joita he haluavat täyttää. Niin on myös Tuulolallakin, joka haluaa päästä Pohjois-Amerikan jäille. Chicago Blackhawksin varaama puolustaja saattaa lähteä vielä tänä keväänä AHL:ään, mikäli kaikki menee nappiin.

– Siirrosta ei ole vielä aivan kauheasti keskusteltu, mutta toivon totta kai, että sellainen olisi mahdollista. Katsotaan mitä aika tuo tullessaan, Tuulola päätti.