Tulikuuma tykki – Vesalainen upotti KooKoon

Tulikuuma tykki. Kristian Vesalainen on ottanut HPK:n reppuselkäänsä nuorten MM-kisojen jälkeen. Kuva: Jukka Rautio.

KooKoo-HPK 1–2

Ratkaisu: HPK:n superlupaus Kristian Vesalainen on löytänyt hurjan vireen nuorten MM-kisojen jälkeen. Vesalainen on upottanut jo yhdeksän osumaa paluunsa jälkeen ja herättänyt kiekkohuuman koko Hämeenlinnaan. HPK kaatoi sisukkaan KooKoon kahdella Vesalaisen upealla yksilösuorituksella. Samalla hän nosti kauden maalisaldonsa jo seitsemääntoista.

Lähtökohta: Kuuluisa kuuden pisteen kamppailu. KooKoon pudotuspeliliekki lepattaa edelleen kolmen peräkkäisen vierasvoiton ansiosta. Vaikka sairastuvalla on ollut jatkuu tungosta (nyt peräti yhdeksän pelaajaa), sitkeä kouvolalaisjoukkue ei ole antanut periksi. HPK on ollut vahvassa lennossa joulutauon jälkeen ja jäänyt pisteittä vain kahdessa ottelussa. Vajaan kahden viikon takainen tappio oli HPK:n tuoreessa muistissa. Silloin hämeenlinnalaisjoukkue hukkasi tekopaikkoja solkenaan ja taipui kotikaukalossaan karvaaseen 2–5-tappioon.

1. erä: HPK otti ohjat käsiinsä ja järjesti useampia mylläköitä KooKoon päädyssä, mutta kiekkoa ei saatu yläputkea lähemmäksi maalia. Isännät saivat tilaisuutensa kahden ylivoiman aikana, mutta HPK-vahti Emil Larmi teki takuuvarmaa työtä. Larmi koppasi yksitoista torjuntaa, kun KooKoo-veskari Samu Perhoselle kertyi vain kuusi torjuntaa.

2. erä: Kupletin juoni pysyi samana kuin avauserässä. HPK myllytti enemmän, mutta KooKoo työllisti Larmia useammin. Kultakypärä Oula Palve sai hämeenlinnalaisten parhaan paikam. Palve pääsi yrittämään maalia rankkarista, mutta yritys päättyi ohivetoon. KooKoon paras paikka avautui kolme ja puoli minuuttia ennen loppua Toni Hyväriselle. Voimahyökkääjä kilautti tolppaa avopaikasta ja purki pettymyksen kurittamalla omaa mailaansa. KooKoo-puolustaja Jyri Niemi putosi riveistä kylkivamman takia.

3. erä: Avausosumaa piti odottaa reilut 55 minuuttia, kunnes vihdoin upposi. Tilikuuma HPK-laituri Vesalainen kiersi KooKoon maalin ja upotti kiekon rystyltä vanhanaikaisella sisään. Kiekko pomppasi verkkoon KooKoo-puolustaja Niko Tuhkasen jalasta. Kouvolalaisten tasoitus oli ruotsalaistykin Malte Strömwallin käsialaa. Strömwallin tulinen veto kilahti tolppaan, mutta Miikka Pitkänen pääsi sijoittamaan paluukiekon tyhjään verkkoon. HPK:n ratkaisuosuma syntyi puolitoista minuuttia ennen loppua Vesalaisen jäätävällä rannevedolla. Tilanteen pohjusti Eetu Tuulola.

Oho! Kovat tehot (12+21=33) paukuttanut amerikkalaispuolustaja Jake Newton kantaa KooKoon kultakypärää. Uransa parasta kautta pelaava Newton on koko SM-liigan toiseksi tehokkain pakki Kärppien Miika Koiviston jälkeen.

Erikoista: HPK ei saanut yhtään ylivoimaa Kouvolan illassa. Näin tulikuuma Palve pääsi käyttämään taikasauvaansa vain tasakentällisin.