Tukholman Globen NHL-näyttämönä – Colorado ja Ottawa tuovat ruotsalaistähtensä kotikulmille

Supertähti kotimaisemissa. NHL ei sattumalta valinnut Tukholmassa pelattavan Global Series -tapahtuman ottelupariksi Ottawa Senatorsia ja Colorado Avalanchea. Ottawan Erik Karlsson on supertähti Pohjois-Amerikassa, eikä status ole kotimaa Ruotsissa ainakaan yhtään himmeämpi. Kuva: Daniel Lea/All Over Press

Kuvittelepa muutaman vuoden päähän tilanne, missä Winnipegin Patrik Laine ja Floridan Aleksander Barkov pelaavat NHL-ottelun Tampereen uutuuttaan hohtavassa areenassa samaan aikaan, kun Helsingissä kiskotaan Karjala-turnausta.

Voisi kuvitella, että päällekkäisyys verottaisi jomman kumman tapahtuman kiinnostusta – ainakin tamperelaisten silmissä.

Ruotsalaisittain vähän samankaltainen asetelma nähdään tänä viikonloppuna akselilla Tukholma–Helsinki, kun NHL-joukkueet Colorado Avalanche ja Ottawa Senators kohtaavat toisensa Global Seriesiksi ristityssä tapahtumassa Globenissa. Ottawan ykköstähtenä luistelee puolustaja Erik Karlsson, puolustaja Gabriel Landeskog on jo pitkään kantanut C-kirjainta Avalanche-paidan rintapielessään.

No, totuuden nimissä ruotsalaisfaneja ei ole useinkaan nähty sankoin joukoin Hartwall-areenassa. Niinpä kahden huippukiekkoilun tapahtuman yhtäaikaisuus verottaa enemmän katsojien aikaresursseja kuin live-katsojamääriä.

Avalanchen riveissä hyökkää TPS-kasvatti Mikko Rantanen, jolla on paikka myös Avalanchen ykkösylivoimassa.

Myös Coloradon penkin takana nähdään sinivalkeaa osaamista, kun maalivahtivalmentaja Jussi Parkkila pääsee ensi kertaa Eurooppaan NHL-statuksella.

Lähetys Globenista alkaa Viasatilla kello 20.30.