Tre Kronorista tuttu ruotsalaispakki Jokereihin

Jokerit ja puolustaja Niclas Andersen ovat sopineet pelaajan siirrosta helsinkiläisseuraan loppukaudeksi. Ruotsalaispakki on pelannut urallaan niin KHL:ssä kuin MM-kisoissa Tre Kronorin paidassa.

– Andersen on luotettava puolustava puolustaja, kova kamppailija ja hyvällä luonteella varustettu joukkuepelaaja. Hän on tervetullut lisä peräpäähämme, GM Jari Kurri sanoo Jokereiden tiedotteessa.

Andersen, 29, on pelannut alkukauden Sveitsissä Klotenissa. Viime kauden hän edusti Avtomobilist Jekaterinburgia ja teki seuralle 37 pelissä 3+10=13 pistettä. Andersen pelasi KHL:ssä myös kausilla 2012–14 Severstal Tsherepovetsissa. Yhteensä hänellä on KHL-kokemusta 138 pelin ja 7+20=27 pisteen verran.

Ruotsin maajoukkueessa puolustaja debytoi kaudella 2012–13 ja pelasi seuraavalla kaudella MM-kisoissa saavuttaen pronssia. Myös viime kaudella Andersen oli mukana yhdessä EHT-turnauksessa. Karjala-turnaukseen Andersen ei mahtunut.

Juniorivuosilta hänellä on palkintokaapissaan alle 20-vuotiaiden MM-hopea ja alle 18-vuotiaiden MM-pronssi.

Ruotsin SHL:ssä Andersen on edustanut Leksandia ja Brynäsiä. jossa hän voitti maansa mestaruuden kauden 2012. 

Andersen on kesän 2006 Los Angeles Kingsin neljännen kierroksen varaus ja Pohjois-Amerikassa puolustaja pelasi kauden 2015–16 Pittsburgh Penguinsin organisaatiossa. Tilille tuli 69 AHL-ottelua tehoin 4+10=14, minkä jälkeen hän palasi KHL:ään Avtomobilistin riveihin.

Ensi viikolla Suomeen tuleva Andersen saa Jokereissa selkäänsä numeron 9.