TPS-valmentaja haukkui kannattajat - joukkue pakeni omia junnuja

Turun Palloseuran syöksykierre Liigassa jatkui lauantaina murskaavalla 1-8-kotitappiolla Tapparalle. Ottelun tulos ei jäänyt päivän pohjakosketukseksi, sillä ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa TPS:n päävalmentaja Miika Elomo haukkui seuran omia kannattajia.

Osa kannattajista osoitti ottelun jälkeen mieltään heittämällä kausikorttinsa jäälle.

- Kai jokaisella maksaneella katsojalla on oikeus tehdä mitä vaan, mutta mun mielestä - ja tämän voi kirjoittaa isolla - se on mikkihiirimäistä toimintaa, Elomo jyrisi.

- Eihän tuo ole aikuisen miehen käytöstä.

TPS:n kannattajat vetivät Elomon sanoista omat johtopäätöksensä ja ilmoittivat jättävänsä kannattajakatsomon tyhjäksi 31.1. pelattavassa TPS-Blues-ottelussa. Lisäksi kannattajat vaativat Elomoa eroamaan.

Elomo puolusti lehdistötilaisuudessa myös joukkuettaan.

- Turha tuota joukkuetta on lyödä. Turha lyötyä on lyödä. Se on mikkihiirimäistä hommaa. Jos lyötte jotain, niin lyötte mua sitten. Mä olen aikuinen mies ja mä kestän sen, Elomo pauhasi.

Elomo muistutti pelaajien olevan ammattilaisia, mutta ottelun jälkeen se ei siltä näyttänyt. Turun Sanomien mukaan useat TPS:n pelaajista pakenivat ottelun jälkeen ennen tapaamista seuran F-juniorijoukkueen kanssa. TPS:n F05-joukkue oli myi 600 lippua Tappara-otteluun ja voitti juniorijoukkueiden kilpailun. Palkinnoksi F-junnujen piti päästä tapaamaan edustusjoukkueen pelaajia.

Pitkän odotuksen jälkeen juniorit päästettiin edustusjoukkueen pukuhuoneeseen, jossa odotti kuitenkin enää vain seitsemän pelaajaa. Muut hyväpalkkaiset ammattilaiset olivat luikkineet vastuutaan karkuun.

TPS:n toimitusjohtaja Mika Eskola ilmoitti Twitterissä, että tapaus tullaan hyvittämään junioreille.

- Liigakopin lukko rasvattu. Nyt ovi aukeaa paremmin. Liigan ja F05:n yhteinen jääharjoitus sovittu. Jään jälkeen yhteinen lounas A'la Dennis, Eskola kirjoitti.

TPS on vajonnut Liigan jumbopaikalle. Joukkue on voittanut 17 viimeisestä ottelustaan yhden.