TPS-talentti teki ensimmäisen liigamaalinsa - mutta mihin katosi kiekko?

Markus Nurmen maaliin ohjaaman kiekon kohtalo jäi tiistai-iltana mysteeriksi. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

TPS:n Markus Nurmi teki tiistai-iltana uransa ensimmäisen maalin ohjaamalla ensimmäisen liigapisteensä tehneen Tarmo Reunasen viivavedon verkkoon. Tulokastriplan täydensi osuman toinen syöttäjä Petrus Palmu..

Kenties nuoruuden into ajoi tepsiläiset tuulettamaan 2–2-tasoitusta turhan riehakkaasti, sillä perinteinen ensimmäistä liigamaalia seuraava rituaali pääsi unohtumaan.

–Kiekko unohtui ottaa talteen. En tiedä, onko sitä löytynyt vieläkään. Saattaa olla, että se jostain vielä ilmestyy, Nurmi naureskeli muutama minuutti ottelun jälkeen.

TPS-huoltajat Matti Aarnio ja Tero Hyökki etsivät juhlakiekkoa tuloksetta ottelun tauottua. Vanhin maalin syntyessä kentällä ollut tepsiläinen oli 22-vuotias Elmeri Eronen, joten syyttävä sormi kohdistuu ensimmäisenä Palloseuran nuoreen osastoon. Juhlakalu Nurmi lähti tosin peräänkuuluttamaan joukkueen johtohahmojen vastuuta.

–Kaikki vissiin unohtivat koko homman! Pannaan tähän hätään vaikka Tomi Kallion piikkiin. Kai se jostain löytyy, episodiin huumorilla suhtautunut Nurmi myhäili.

Kookas, 19-vuotias laituri teki ensimmäisen maalinsa varsin sopivaan aikaan. Ilari Filppulan ja Jonne Virtasen poissaolot johtivat siihen, että Nurmi nousi nelosketjusta kakkosketjun laidalle Palmun ja Patrik Virran vierelle. Näyttöpaikka yläketjuissa oli hyvä kruunata tärkeällä tasoitusosumalla.

–Reunanen laukoi viivasta, pistin vain lavan väliin ja maaliin meni. Jääkiekko on kivaa, kun tulee maaleja. Muuten pelini oli tänään vaikea. Emme pystyneet oikein pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä, se teki pelistä hyvin haastavan. Uuden ketjun kanssakin oli pieniä vaikeuksia, mutta ne vähenivät pelin edetessä, Nurmi analysoi.

–Alku ei ollut meiltä kovin hyvä. Pelicans tuli tosi kovaa päälle. Osasimme kyllä odottaa sitä, mutta emme vain päässeet pelin päälle ja saaneet kiekonhallintaa meille. Hiljalleen pääsimme pala palalta peliin kiinni.

Sekä Nurmen peliajassa että -esityksissä on läpimurron makua. Toissa kaudella Nurmi pelasi kaksi ja viime kaudella viisi runkosarjaottelua. Nyt Raision Nuorisokiekon kasvatti on ollut kokoonpanossa Tepsin kaikissa viidessä liigaottelussa ja pelannut yli 13 minuuttia per ilta. Normaalisti työpaikka on fyysisessä nelosketjussa Ilkka Pikkaraisen ja Jonne Virtasen kanssa.

–Tavoitteena oli nimenomaan vakiinnuttaa pelipaikka ligassa. Alkukaudella peliaikaa on tullut hyvin ja pelaaminen on ollut kivaa. Kauden toinen iso tavoite on alle 20-vuotiaiden MM-kisat.

–Roolilla ei ole minulle väliä. Otan sen roolin, mikä annetaan, kunhan saan pelata. Onhan liigavauhdissa iso ero esimerkiksi A-junnuihin, vauhti on paljon kovempi ja äijät vahvempia. Kentällä pitää olla joka hetki todella hereillä, että pysyy mukana. Joka tilanteeseen on mentävä aivan täysillä, varsinkin kun olen pitkä ja laiha.

Raamit ovat Nurmella sikäli kunnossa, että varressa on mittaa yli 190 senttiä. A-junioritasolla tehojakin on tullut komeasti, ja kun Nurmi puolustaakin tunnollisesti, miehessä on eväät laadukkaaksi kahden suunnan hyökkääjäksi.

Kroppa kuitenkin huutaa vielä lisäkiloja, sillä vaaka pysähtyy 76 kilon kohdalle. Se ei tosin ole lainkaan huono tilanne, sillä vanhan totuuden mukaan liigatason pelitaitoja ei enää aikuisiällä tyhjästä hankita, mutta lihasta ehtii aina kasvattaa.

–Nytkin mennään pelin jälkeen puntille, että saisi sitä massaa, Nurmi hymähti ja lähti kolistelemaan rautaa.