TPS saa lähteä hyvillä mielin pudotuspeleihin: heikotkin pelit kääntyvät voitoiksi

Ilari Filppula ehti olla melkein kuukauden sivussa tositoimista. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Vaasassa pelailtiin tiistaina merkityksetön ottelu, kun runkosarjan kakkospaikkansa varmistanut TPS vieraili kautensa runkosarjaan päättävän Sportin luona. Ottelun ensimmäisen kympin perusteella kaukalossa oli menossa isät vs. pojat -vääntö, kun turkulaiset dominoivat tapahtumia vaihdosta toiseen. Taulullekin oli ilmestynyt lukemat 0-2 Eric Perrinin ja Martin Bergerin onnistuttua maalinteossa. Pelin kuva muuttui kuitenkin avauserän puolivälissä, ja tauolle mentiin lukemista 2-2 isäntien Olavi Vauhkosen tehtyä kaksi kihausta.

TPS ei löytänyt enää alun virettään takaisin, mutta ottelu päättyi lopulta vieraiden 5-4-jatkoaikavoittoon. TPS:ltä osui vielä varsinaisella peliajalla Markus Nurmi ja Lucas Ekeståhl-Johnson sekä jatkoajalla Zach Budish. Sportin kolmannen maalin viimeisteli Mikko Laine ja neljännen Joni Tuulola.

– Joskus käy näin, että ajattelimme tästä tulevan helppo matsi, ja sitten siinä käykin tuolla tavalla, tuumasi TPS:n kokoonpanoon paluun tehnyt Ilari Filppula ottelun alusta.

– Sport pelasi lopulta hyvin ja nöyrästi heittäen kiekkoa omista pois sekä saaden hyvin vastahyökkäyksiä. Onneksi me käänsimme pelin lopussa.

TPS oli ensimmäisen kympin jälkeen kaukana parhaastaan. Tässä vaiheessa kautta se voisi huolestuttaa esimerkiksi fanien keskuudessa, mutta Filppula painottaa, ettei syytä huoleen löydy.

– Ei toki huolestua tarvitse. Se on iso juttu, että me löysimme tässäkin pelissä tavan voittaa, vaikka peli ei ollut kaunista eikä parasta, mihin pystymme. Mutta olimme kuitenkin tarpeeksi hyviä.

TPS:n runkosarja päättyy torstaina. Sen jälkeen alkaa valmistautuminen pudotuspeleihin, joissa Palloseuralla on vain yksi tavoite: naarata Kanada-malja Turkuun. Mutta kuinka valmis TPS on pudotuspelien kynnyksellä?

– Minun mielestäni olemme pelanneet viime aikoina todella hyvin. Etenkin kun olemme pystyneet kääntämään näitä heikompiakin pelejä voitoiksi. Meillä on kaikki ainekset mennä tänä keväänä pitkälle, ja meillä on erinomaiset lähtökohdat pudotuspeleihin. Loppu on meistä itsestä kiinni.

Ainakin paperilla TPS on armottoman kova. Muun muassa keskikaistalle on heittää Filppulan lisäksi Eric Perrinin, Oula Palven ja Patrik Virran tasoista pelimiestä. Joskus liian nimekäs pelaajisto voi tuottaa kuitenkin ongelmia.

– Totta kai siitä voi tulla ongelmia, mutta en näe, että meillä olisi sen kanssa ongelmaa. Uudetkin pelaajat ovat omaksuneet pelitapamme, ja he ovat tuoneet ryhmäämme lisää leveyttä ja ratkaisuvoimaa, Filppula viittasi Palveeseen ja Zach Budishiin, jotka siirtyivät helmikuussa Turkuun.

– Jos se on ongelma, että joukkueessa on liikaa hyviä pelaajia, niin joukkue on itse tehnyt siitä ongelman. Silloin joukkueessa ei ole kyllä oikeanlaisia pelaajia.

Tiistaina nimekkäästä sentteriosastosta Perrin sai pelata laitahyökkääjänä, kuten hän pelasi viime lauantainakin. Näyttää siltä, että kokenut kanadalainen aloittaa pudotuspelit laidassa.

– "Eki" pelasi tänäänkin laidassa hyvin. Se on vain positiivista, että meillä on monia erilaisia vaihtoehtoja. Sitten olisi ongelmaa, jos sentterit loppuisivat kesken. Keskeltä on kuitenkin helppo hypätä laitaan, vakuutti Filppula.

Palloseuran loukkaantumistilanne on kevään tosipelien alla lähes täydellinen. Elias Karvonen on varmuudella sivussa koko loppukauden, mutta tiistain pelistä puuttuneet Tomi Kallio ja Mark Fraser ovat pelikunnossa puolivälierien alkaessa.

– Heillä oli pieniä vaivoja, ja me halusimme ottaa varman päälle tässä vaiheessa. He ovat kuitenkin varmasti mukana pudotuspeleissä, paljasti TPS-luotsi Kalle Kaskinen.