TPS-päävalmentaja kuumana otteluvalvojalle: "Tulet heti meidän taklauksesta selittämään, kun tuolla oli hengenvaarallinenkin tilanne"

TPS:n päävalmentajan Kalle Kaskisen ja otteluvalvoja Hannu Henrikssonin kohtaaminen oli verbaalisesti yhtä lämmin kuin Lukon ja TPS:n kohtaaminen. Vieraiden päävalmentajaa harmitti etenkin yksi tilanne.

– Tuletko siitä Ahosen (Rony) tilanteesta sanomaan? No etpä tietenkään, vaan meidän (Tomi Kallio) taklauksesta. Ei jumalauta, se toinenhan oli täysin epäurheilijamainen ja hengenvaarallinen, Kaskinen puhkui.

Kallio taklasi (oheisella videolla) Lukon Heikki Liedestä selästä ja lensi suihkuun. TPS-päävalmentajaa kiinnosti tilanne, jossa Petrus Palmu jäi kulmauksessa Lukon pelaajan jyrän alle. Hänen mukaansa oli hämmentävää, etteivät tuomarit tilannetta nähneet.

– Palmua tultiin selkään. Pää edellä laitaan. Ei tullut edes jäähyä, kyllähän se vähän kiehutti. Harmittaa, että noin selvä ja epäurheilijamainen teko jäi näkemättä. Neljä tuomaria, ja kukaan ei nähnyt.

Oliko Palmun peli siinä?

– Ei ollut. Sen verran vahva jässikkä ja sai päätään käännettyä viime hetkillä, Kaskinen sanoi ja jatkoi, että itseään loukannut Erik Nyström lähti koppiin kesken ottelun.

Kuumensiko tuo Palmun tilanne teidän leirin tunteita myös jäällä?

– Ei, en usko. Tämä oli muuten vain lämmin, hieno tiukka matsi.

Muuten Kaskinen kehui ottelua todelliseksi pudotuspelikiekoksi. Häntä luonnollisesti harmitti eniten se, että pisteet jäivät Raumalle, kun Janne Niskala ratkaisi ylivoimalla.

– Siinä tuli pari todella huolimatonta jäähyä kokeneilta pelaajilta. He pyysivät sitä kopissakin anteeksi, Kaskinen kertoi.

Hannu Henriksson, meneekö ottelusta tilanteita kurinpidon käsittelyyn?

– Ei mene muita kuin Tomi Kallion taklaus.