TPS-Juniorit kunnioittavat menehtynyttä joukkuetoveria jäällä

Kuva: Petteri Puntala.

Kesäkuussa traagisesti liikenneonnettomuudessa menehtynyt TPS-juniori Pyry Puntala on vahvasti läsnä seurayhteisön alkavassa kaudessa. TPS:n C-nuoret kunnioittavat entisen joukkuetoverinsa muistoa ikäluokan SM-karsinnan avausottelussa tulevana lauantaina.

Pyry Puntalan joukkue, TPS:n C1-juniorit ja saman ikäluokan TPS:n akatemiajoukkue pelaavat keskinäisen ottelunsa sarja-avauksena, ja seura rakentaa ottelusta Pyryn muistotapahtuman. Impivaaran jäähalliin luodaan liigaottelua muistuttava tapahtuma videotauluineen ja oheisohjelmineen, samassa yhteydessä edesmenneen joukkuetoverin pelinumero jäädytetään täksi kaudeksi.

TPS:n C-nuoret kantavat numeroa kuusi peliasunsa olkapäässä koko kauden.

– Tarkoitus ei ole tehdä mitään show’ta, vaan arvokas tapahtuma niille, joita Pyryn poismeno eniten kosketti. Kaikki tehdään Pyryn perheen luvalla, heillekin tämä on tietysti tärkeä asia, mutta samaan aikaan äärimmäisen kova paikka, TPS Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtaja Roope Paltta kertoo.

Koko seurayhteisöä järkyttänyt tragedia on luonnollisesti koskettanut rajuimmin juuri kesken pyöräilyharjoituksen menehtyneen pelaajan ikätovereita. Paltta toteaa joukkueen reagoineen vahvasti, mutta arjen palattua ennen kaikkea yhtenäisesti.

– He pelaavat ja tekevät koko ajan asioita Pyrylle. Poikien ajatuksena on hommata Pyrylle kultamitali, hänelle tätä kautta pelataan. Kyllähän se porukka on nyt todella tiivis, Paltta summaa.