Topias Haapanen Ilveksen pudotuspelimahdollisuuksista: "Meidät on vaikea voittaa, kun kaikki pelaa täysiä"

Topias Haapanen on noussut viime aikoina Ilveksen vakiokokoonpanon mieheksi. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Topias Haapanen on noussut viime aikoina Ilveksen vakiokokoonpanon mieheksi. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Ilves on kärsinyt alkuvuodesta loukkaantumissumasta etenkin hyökkääjäosastolla. Joona Ikosen ja Juhani Tammisen loppukauden poissaolot ovat kuitenkin avanneet mahdollisuuden 19-vuotiaalle Topias Haapaselle näyttää taitonsa liigaringissä.

Viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävää Ässiä jahtaava Ilves otti keskiviikon ainoassa liigakamppailussa voiton Helsingin IFK:sta lukemin 2-1.

- Tärkeintä oli tietenkin saada tästä voitto. Ollaan taisteltu hyvin, niin hyvä saada myös pisteitä. Tykkäsin kyllä kovasti pelata tänään, Haapanen kertasi tunnelmiaan ottelun jälkeen.

Viime aikoina hyvässä vireessä ollut HIFK oli Hakametsässä yllättävänkin vaisu.

- HIFK on korkealla sarjataulukossa, niin olisin ehkä odottanut että he olisivat ottaneet pelistä enemmän koppia, mutta kyllä meillä oli koko ajan peli hyvin hallussa.

Haapanen on ollut kokoonpanossa kaikissa kuudessa helmikuussa pelaamassa ottelussa.

- Valitettavasti meillä on ollut loukkaantumisia, mutta se on ollut tällä kertaa mun onneni, että olen päässyt pelaamaan monta peliä putkeen. Siitä on saanut tatsia tähän liigavauhtiin.

Kauden kolmessatoista ottelussa Haapasen tilille on toistaiseksi merkitty vain yksi tehty maali. Viime kaudella Nuorten SM-liigan syöttöpörssin voittanut taitava laituri kaipaa otteisiinsa tasaisuutta.

- Pitäisi vaan itsekin pystyä joukkueen tavoin tasaisempaan suorittamiseen, mutta sitä tässä nyt kovasti treenataan, Haapanen sanoi.

- Pitäisi alkaa voittamaan kiekkoja päädyssä. Tänäänkin muutaman kerran liian helposti vietiin tikkari pois. Pitäisi pystyä vahvemmin pysymään kiekossa, niin saisin tehtyä peliä ja sitä kautta sitten niitä pisteitä sieltä.

Suurin osa nuoren hyökkääjän kaudesta on kulunut Mestiksessä Lempäälän Kisan riveissä, jossa 25 ottelussa on syntynyt tehopisteet 4+10. Maan toiseksi korkein sarjataso on pirkkalalaisen mielestä hyvä paikka aloittaa ammattilaisura.

- Uskon että se on kehittänyt. Oli hyvä aloittaa kausi siellä, ja pystyä kehittämään kiekollista peliä ja päästä pelaamaan miesten pelejä vastuullisessa roolissa, mitä täällä Liigassa kuitenkin tarvitaan. Sitä sai hyvin siellä treenata.

Ilves on HIFK-voiton myötä seitsemän pistettä jäljessä viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävästä Ässistä. Haapasella on porilaisten kiinniottamiseen yksinkertainen resepti.

- Tällaisia pelejä tarvitaan, missä kaikki antavat kaikkensa joukkueelle koko 60 minuuttia. Meillä on hyvä joukkue, ja varmasti saadaan pisteitä niin kuin tänäänkin, Haapanen analysoi.

Itseluottamus ilmenee tamperelaisittain.

- Meidät on vaikea voittaa, kun kaikki pelaa täysiä.