Tommi Taimi palasi patapaitaan: "Muutama peli täyteen kuntoon varmasti menee"

Tommi Taimi (oik.) pelasi paluuottelussaan ruotsalaispuolustaja Maksim Matushkinin pakkiparina. Kuva: Europhoto
Tommi Taimi (oik.) pelasi paluuottelussaan ruotsalaispuolustaja Maksim Matushkinin pakkiparina. Kuva: Europhoto

Lauantain Tappara-Ässät-ottelu oli sarjan kolmosen ja viitosen välisenä otteluna jo sinänsä kiinnostava, mutta lisämausteen otteluun toi puolustaja Tommi Taimen paluu patapaitaan neljä vuoden tauon jälken.

Ässät oli ottelun voitossa kiinni aina sen loppuminuuteille asti, mutta tyhmän jäähyn ja Taimen kiekonkäsittelyvirheen myötä Tappara käänsi kolme pistettä Tampereen suuntaan.

- Kova raastava tappio tämä tietysti oli. Virheet maksoivat aika kalliin hinnan, Taimi analysoi paluupeliään.

- Nyt hävittiin tänään, vaikka kaikki kolme pistettäkin olisivat hyvin voineet olla saatavilla. Turha tietysti jossitella jälkeenpäin. Ei sille enää mitään voi.

Tappara voitti ottelussa laukaukset peräti 63-28 ja hallitsi peliä käytännössä alusta loppuun. Viimeksi syyskuun lopulla pelanneella Taimella jatkuva puolustustaistelu tuntui jaloissa.

- Kyllä se vähän tuntui, saatiin puolustaa aika paljon. Varsinkin näin kun ei ole pitkään aikaan pelannut, niin aika kovalta se tuntui, kun sai jatkuvasti pyöriä omissa. Ei siinä päässyt oikein hyökkäyssuuntaan pelaamaan lainkaan, Taimi manasi.

- Tappara oli tosi hyvä tänään, vaikka minun mielestäni meilläkin oli kyllä hyvä ilme. Hyvä taistelu, ja jätkät osoittivat sitä ilmettä, mikä vaaditaan, että mennään pitkälle.

Taimen peli-ilme ei luonnollisestikaan ollut sitä tuttua Liiga-tasolle hyvää tekemistä, mitä mieheltä on aiemmin totuttu näkemään. Puolustaja ei kuitenkaan suostunut analysoimaan pelikuntoaan sen tarkemmin.

- Ei se missään nimessä sataa prosenttia ole, mutta en nyt rupea sen tarkemmin arvioimaan. Muutama peli siihen varmasti menee, että pääsee täyteen kuntoon, Taimi myönsi.

- Seuraavassa pelissä pitää olla jo paljon parempi ja valmiimpi ottamaan sitä roolia joukkueessa. Minulla oli ennen tätä tällä viikolla vain yksi jää alla, ja se on aika vähän. Uskon, että olen seuraavassa pelissä jo paljon tätä valmiimpi.

Vaikka Taimen edellisestä pelistä patapaidassa on vierähtänyt vain vajaa neljä vuotta, on Ässien kokoonpano kokenut melkoisen myllerryksen sinä aikana. Joitakin tuttuja joukkueessa kuitenkin on.

- On siellä joitakin tuttuja. Tuohilampi esimerkiksi on Mestiksestä tuttu kaveri, ja pari porilaista on joukkueessa myös tuttuja. Siitä kun viimeksi täällä pelasin, niin Sami Lähteenmäki taitaa olla ainoa jäljellä. Joukkue on muuttunut paljon, mutta loistavia jätkiä tässä on paljon, ja hienosti ovat ottaneet minut vastaan.