Tommi Taimi palaa innolla Poriin - loukkaantumiset ovat nyt taakse jäänyttä elämää

Viimeksi Liigassa pelatessaan Tommi Taimi pelasi Ässiä vastaan HIFK:n paidassa. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Tommi Taimi pelaa loppukauden ja seuraavat kaksi kautta Ässissä. Hänen sopimuksessaan ei ole ulkomaanpykälää. Paluu kotikonnuille oli lopulta pelaajalle helppo päätös, vaikka muutamia muitakin vaihtoehtoja hänellä oli.

Sopimus KHL:n Slovan Bratislavan kanssa purettiin torstaina, ja mies lensi perjantaina Poriin.

- Kovalla innolla palaan kotiin ja tuttuun ympäristöön. Halu oli koko ajan tulla takaisin Ässiin jossain vaiheessa uraa, ja nyt se onnistui. Kauhea tahto on päästä jäälle joukkueen kanssa, Taimi totesi.

Jäälle Taimi pääseekin nopeasti, sillä hänen pelilupansa saatiin kuntoon perjantaina. Valmentaja Jyrki Aho paljasti miehen olevan kaukalossa jo lauantaina, kun Ässät pelaa Tapparan vieraana. Edellisen kerran Taimi on pelannut 25. syyskuuta, joten tauko peleistä on pitkä.

- Olin loukkaantuneena pitkän pätkän ja pelituntumaa ei tietenkään kauheasti ole. En minä silti voi kesken kauden hypätä joukkueen mukaan ja odottaa vireen löytyvän pikku hiljaa. Minun on oltava alusta asti joukkuetta vahvistava pelaaja ja sitä odotan itseltäni, Taimi näki.

- Toivottavasti pystyn auttamaan Ässiä tekemään kaudesta menestyksekkään. Tavoite on olla parhaassa iskussa, kun pudotuspelit alkavat. Olen nyt täysin pelikuntoinen.

Taimi on potentiaaliltaan hyvä pelaaja Liigaan. Parhaimmillaan hän on ollut laatupelaaja sarjassa, mutta nykytilanteessa kysymysmerkkejäkin leijuu ilmassa.

Hän saa Ässissä vanhan numeronsa 33, jonka Matti Lamberg suostui luovuttamaan ilman taistelua.

- Täytyy tarjota hänelle lounas, kun Masa suostui luopumaan numerosta aika helposti. Minulle olisi ollut vaikeaa pelata Ässissä jollain toisella numerolla, kun mihin olen tottunut. Tämä tuntuu oikealta, Taimi nauroi.

- Lauantaina pääsen aamulla ensimmäisen kerran joukkueen kanssa jäälle ja siitä pääsee nopeasti arkirutiineihin kiinni. Olo on nyt todella hyvä