Tomi Kallio: "Niin paljon se minuun vaikutti, että muistan illan yksityiskohdat edelleen"

Tomi Kallio pelasi jo silloin, kun Jaroslav Otevrel halvaantui. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Ässien ja TPS:n välisessä ottelussa kaukalossa oli yksi pelaaja, joka oli jo tehnyt Liigadebyyttinsä, kun Jaroslav Otevrel halvaantui vuonna 1996.

TPS:n Tomi Kallio pelasi silloin tulokaskauttaan Turussa. Hän muistaa edelleen, miten ikävä asia hänen tietoisuuteensa tuli.

- Katsoin kotona urheiluruutua, ja siinä näin tilanteen. Niin paljon se minuun vaikutti, että muistan illan yksityiskohdat edelleen aika selvästi. Kyllä se jokaista pelaajaa kosketti. Ihan karmea tapaushan se on, Kallio kertoi.

TPS ei Porissa saanut pelaamiseensa lisää puhtia Otevrelin saapuessa pudottamaan avauskiekkoa. Päinvastoin.

Ässät voitti ottelun lukemin 6-2 (2-1, 3-0, 1-1), eikä lukemissa ole mitään väärää. TPS oli kaikessa vastustajaansa huonompi. Ässät pystyi joka erässä saamaan enemmän maalipaikkoja.

- Ei Otevrelin saapuminen jäälle selvästikään positiivista energiaa saanut meissä esille. Ajatukset karkasivat ehkä vähän väärään paikkaan. Tietysti hienoa, että häntä silti edelleen muistetaan täällä, Kallio totesi.

Otevrelin kaltaisia tapauksia nähdään onneksi jääkiekossa vähän. Pelaajille vakavienkin asioiden pohtiminen kuuluu silti joskus rutiineihin. Ei toki kaukalossa.

- Pelissä ajatukset ovat usein suorittamisessa, eikä tuollaisia asioita mieti. Joskus katsomossa tai kotona niitä voi miettiäkin. Kenellekään sellaista ei toivoisi tapahtuvan.

Pelissä tehokkaimpina pelaajina häärivät 2+1 tehot iskeneet Jarno Kärki ja Jussi Makkonen. Maksim Matushkin nappasi kolme syöttöpinnaa. Joukkueet kohtaavat seuraavaksi jo lauantaina Turussa.