Tomi Kallio ei tee ratkaisuja rajun pettymyksen keskellä, uran jatko avoin kysymys

Tomi Kallio ei halua tehdä hätiköityjä päätöksiä pettymyksen keskellä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto.

TPS hävisi pronssiottelun perjantai-iltana kotijäällään, mutta se ei välttämättä ollut monenkaan TPS-kannattajan mielessä päällimmäisin miete. Iso kysymys kuului, nähtiinkö Tomi Kallio viimeistä kertaa mustavalkoisessa asussa.

Siinä missä taistelutoveri Eric Perrin ilmoitti aikeensa jatkaa mittavaa uraansa, kapteeni Kallio ei halunnut ottaa asiaan kantaan pettymyksen keskellä, mutta hänkin jätti pukukopin oven raolleen ja vaihtoehdot avoimiksi.

– En näe järkevänä tehdä päätöksiä kesken kauden tai tällaisen pelin jälkeen. Nyt otetaan ainakin otetaan vähän miettimisaikaa, mutta kyllä se ratkaisu on molempiin suuntiin yhtä todennäköinen, en osaa sen enempää nyt sanoa, Kallio tuumasi.

Perjantain pettymys oli lopulta TPS-leirissä raju tylyn välieräsarjan jälkeen. Kotijoukkue ehti jo tuulettaa Ilari Filppulan jatkoerämaalia, mutta se pyyhittiin aikakirjoista videotuomarin tarkastelun jälkeen. Pelin käynnistyttyä uudelleen se ehti vanheta vain parikymmentä sekuntia, kun Lennart Petrellin leppoisa sutaisu pomppi onnekkaan oloisesti TPS-maaliin.

TPS:n lähtökohdat pronssipeliin eivät olleet optimaaliset. Lyhyeksi jääneen välieräsarjan jälkeen turkulaiset viettivät viikon verran lepoaikaa lähes kaudenpäätöstunnelmissa ja palasivat harjoituksiin vasta muutamaa päivää ennen ottelua. Kallio oli kuitenkin tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen.

– Eihän se tauko mikään optimaalinen ollut, senkin takia monet ovat pronssiottelua vastaan. Mutta selvittiin siitä ihan hyvin, saatiin ekalla viikolla aika paljon vapaata ja mielestäni saatiin nyt muutaman harjoituksen jälkeen ihan hyvä meininki päälle. Saatiin irti kaikki, mitä voi vaatia joukkueelta.

TPS pelasi hyvän runkosarjan, mutta pudotuspeleissä kauden päätös oli jopa tarpeettoman karu. Joukkue hävisi viisi viimeistä otteluaan, niistä kolme jatkoerässä. TPS-kippari ei peitellyt pettymystään, Kallion mukaan mustavalkoiset olisivat ansainneet enemmän.

– Semifinaalit ja tämä pronssipeli pelattiin kyllä lähes täysin ilman niiden kuuluisien kiekkojumalien onnea. Olo on turhautunut. Jotenkin tyypillistä, että kiekko on meidän mielestä maalissa, sitten se ei olekaan ja heti perään se on jonkun pompun kautta meidän verkossa, Kallio manasi.

– Tulos maistuu tietysti pahalta, mutta pelit olivat tasaisia. Mutta sen tietää, että jos aikoo päästä loppuun asti, pitää saada myös määrätty määrä pomppuja omalle joukkueelle, meillä niitä ei hirveästi ollut tällä matkalla.