Toisellekin Leijonaluotsille sopimusuutisia maajoukkueviikon alkajaisiksi

Tällä viikolla näissä hommissa. Leijonien apuvalmentaja Mikko Manner jatkaa Oulun Kärppien vetovastuussa ainakin kauden 2019–20 loppuun asti. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Maajoukkuevalmentajien ei tarvitse stressata alkaneella Karjala-turnausviikolla tulevaisuudestaan. Kärpät seurasi Jokerien esimerkkiä ja tiedotti maanantaina tehneensä päävalmentajansa kanssa jatkopestin.

Kärpät on käyttänyt Mikko Mannerin sopimukseen kirjatun option ensi kaudesta ja solminut samalla jatkosopimuksen, joka pitää Mannerin Oulussa kevääseen 2020 asti.

Manner saapui Kärppiin kaudeksi 2013–2014, tuolloin apuvalmentajan roolissa. Vietettyään neljä vuotta penkin takana apuvalmentajana kuluva kausi on Mannerille ensimmäinen liigajoukkueen vastuuvalmentajana.

– Olen äärimmäisen kiitollinen siitä, että seura käytti option ja halusi pitää minut vielä lisävuoden. Vastuuvalmentajana urani on vielä alkutekijöissään, joten on hienoa jatkaa seurassa, jossa kaikista pidetään hyvää huolta ja ihmisen on hyvä olla, kommentoi Manner jatkosopimustaan Kärppien verkkosivuilla. 

Kärpät johtaa tällä hetkellä SM-liigaa kerättyään alkusyksyn 22 ottelustaan 48 pistettä. Ero sarjakakkoseksi nousseeseen Tapparaan on viisi pistettä.

– Haluamme jatkossakin profiloitua seuraksi, jossa kaikki tekevät hyvää yhteistyötä asemasta riippumatta. Pyrimme koko ajan parantamaan yhteishenkeämme ja ennen kaikkea haluamme olla urheilijoille sellainen paikka, jossa on aina mahdollista olla kevään tullessa sarjan kärjessä ja mennä uralla eteenpäin kohti isompia liigoja, Manner sanoo.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho on ollut erittäin tyytyväinen sekä Mannerin johtaman valmennustiimin työhön, että koko joukkueen alkukauteen.

Mannerin sopimuksen jatkaminen oli helppo päätös ja seuran tulevaisuuden kannalta oli tärkeää, että jatkosopimuksen kanssa voitiin tulla julki näin hyvissä ajoin.

– Olemme erittäin tyytyväisiä siihen miten "Mamba" ja koko valmennustiimi on tehnyt työtään. Koko syksy on ollut siltäkin osalta erittäin positiivinen. Seuran tulevaisuuden kannalta on tärkeää, että asia saatiin jo nyt sovittua. Tämä antaa jatkuvuutta ja pitkäjänteisyyttä siihen työhön, jota Mikko on nyt aloittanut oman valmennustiiminsä kanssa.

Oululainen kiekko-osaaminen on tällä hetkellä korkeassa kurssissa, kun katsotaan Suomi-kiekkoa hieman laajemminkin. 

A-nuorissa Kärpät on tällä hetkellä toisena, tosin yhden ottelun vähemmän pelanneena kuin kolmen pisteen johdossa oleva JYP.


B-nuorissa Kärppien sarjajohto on 11 pistettä. C-nuorten SM-karsinnoissa oululaisten sarjajohto on seitsemän pistettä. Kärpät on hävinnyt 16 ottelustaan vain yhden.

Edit: Juttua täydennetty klo 12.13 nuorten SM-sarjojen tilanteilla.